Bissar, blomster och Brittsommar

Är det en B-dag idag? På många sätt absolut, men lika absolut inte om betydelsen är att B står för dåligt. B får stå för bissar, blomster och Brittsommar i nämnd ordning denna dag. Vaknade till  en ganska kylslagen onsdag och såväl make som stor son klädde sig i jeans och långärmad tröja. Lika självklart var det för mami och Gabbe att istället köra med tischa och bara ben. (UPS, några B-ord till för denna onsdag.) Förvisso har september gjort entré men vi vägrar att ge upp vår sommargarderob ännu. Och så där lagom till förmiddagsrasten skulle det visa sig att vi var helt rätt på det…..

2015-08-06 15.30.19

Jomensåattde……Det blev ännu en strålande Brittsommardag här i den Blekingska Happyvardagen. Gårdagens 25 grader och sol (samt något tryckande åskvärme) följdes upp av en nästintill tropisk natt. Tacka gud för den AC vi införskaffade förra sommaren. Perfekta 18 grader i sovrummet och ett meditativt brummande gör att vi sover som kungar kan jag lova. Mitt på dagen idag har det alltså bjudits sol och 22 grader. Helt underbart! Let  it continue……

2015-08-02 11.08.55

Milou kör altanhäng och där satt han då jag kom hem i eftermiddag. Make och Gabbe for direkt hem vid avslut 13.15 och TB jobbade till 16. Själv for rektorskan till paranteserna för att  lämna dagens mat, byta sängkläder, städa sovrum, stryka nya lakan och lite andra kläder samt bädda rent. Efter en kort fika och genomgång av handlingslistan inför morgondagen var det dags för ny bisskontroll. Ni som hängt här ett tag vet att det är alldeles straxt två år sedan helvetet bröt ut i min mun och som medförde att jag fick byta ut x antal tänder mot porslinisar på hängbrosystem. Numera går jag på kontroll var 10:e vecka för att rengöra, se till att allt fungerar och ser bra ut. Helt ärligt har jag haft lite bråk på ena stället ett tag och efter visst rådgörande körde Annika loss där. Aouch…..Hon upptäckte då att det satt limrester (som klumpat ihop sig. En stor och en mindre klump) och efter stor möta och ganska mycket besvär fick hon loss detta. Om det kändes? Knappt alls….hehehehe! Mycket blod blir det och mörbultad mun är ett faktum, men jag har varit med om värre under dessa två år så. Jag är bara glad och tacksam över att det nu är borta och att skav, värk och lite trassel kanske kan ge med sig. Puh!

2015-05-23 14.02.03

Minns ni mina gröna fingrar? Eller avsaknandet av snarare…..Finaste svärisarna befinner sig på semester i den Grekiska övärlden och jag har uppdraget att fixa posten, blomster, växthus och lite annat smått och gott. Vattningsdag idag och medan jag gick där och donade blundade jag och önskade sådär febrilt att jag skall bli smittad. Smittad av kunskap, intresse och det gröna guldet till fingrarna. Jag vet inte om jag tror på det själv, men det är värt ett försök.

Nu ska jag straxt äntra bilen och fara för hämtning av Gabbe från fotbollsträningen. Jag brukar passa på att motionera kroppen då han tränar onsdag och söndag men sedan skolstarten har det varit en utopi. Massor att göra vid en uppstart, flertalet kvällsmöten (räknade ut att det är 8 på 5 veckor), andra åtaganden och hjälp till omgivningen gör att det det helt enkelt inte är så lätt att få ihop tillvaron. Men jag ger inte tappt. Imorgon ska jag ju gymma igen.

Puss och kram på er från rektorskan

4 thoughts on “Bissar, blomster och Brittsommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *