Spontanstretaemot

Oj, säger jag bara. Uj, aj, uj, aj, uj! Från en stycken väldigt avkopplad och bortkopplad mami till en 100% (wish) påkopplad samt  busy rektorska är steget inte så långt. Skulle det visa sig. Och hur gärna jag än ville ta mitt mer leasure semesterjag med mig in i min jobbvardag, så blev det nog tyvärr inte riktigt så. Inte i år heller. Ty innan man vet ordet av och som igenom ett trollslag så finner man sig själv plötsligt bara vara mitt uppe i vardagssnurren. Märkligt!

2015-07-17 12.47.47

Inte är det så himla konstigt att kropp och knopp stretar emot då. Egentligen! Kanske bör man inte ens höja på ögonbrynen! Kanske är det rent av helt naturligt! Just i år känner jag att jag verkligen får jobba med den där spontanstreten emot allt kopplat till vardagslivet. Och ändå bara anfaller allt. Från alla håll och kanter. Jobbtider och kvällsmöten samt aktiviteter och matcher/tävlingar/cuper är igång på full speta. Skolan är som om vi knappt haft sommarlov och aktivieteter samt läxor förgyller (hrm….nåväl, ibland) tillvaron. Veckobrev skall läsas och väskor förberedas och packas. Tvätten måste noga planeras för att matcha alla åtaganden (särskilt då man har familjemedlemmar som bara mååååste ha vissa saker vid vissa tillfällen). Lika noga måste matplaneringen ske kopplat till aktivieteter och dagar och vad som har serverats i skolan. Puh! Jag kastar förstulna blickar bakåt mot sommaren och ser framför mig mååånga veckor av to-do´s.

2015-08-02 18.12.32

Och så mitt i allt detta passar vi alltså på att börja träna också. På gym av alla ställen. Som om jag inte hade fullt upp, men maken är helt säker på att det där blir en bra ventil för rektorskan. Och även om det tar emot, så måste jag tillstå att han brukar ha rätt den killen så……Det får helt enkelt vara värt det där  att ha ont lite precis all over the body today. Holy Christ! Mina armar, mitt bröstparti och min mage samt lite av ena ljumsken och det andra benets vad….Idag smärtar kroppen betänkligt! Att jag igår sa att vissa övningar kändes lite enkla måste nog revideras är jag rädd. Hehehehe! Att det gör nytta råder det nog dock inga som helst tvivel om i alla fall. Nu ska jag ta min trötta, lite vingklippta lekamen och fara på föräldramöte. Dags att träffa föräldrar till elever i åk 4-5 – föräldramöte 3 av 6 it is. Och imorgon, imorgon ska vi se om jag överhuvudtaget tar mig ur sängen. Dag 2 brukar ju vara värst med träninsgvärken så….

Kramen

 

5 thoughts on “Spontanstretaemot

  1. Idag har vi haft en annorlunda dag. Blixten slog i Yngstas hus i natt. Tur de hann ut och att de larmade innan brandvarnaren gick igång. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om minutrar innan allt brunnit ner…

  2. Vardagen är verkligen igång nu, föräldramöte, jobb, skola, tandläkare, tandställning, patt-plattare (mammografi), mannens högskolepremiär i dag osv.. Men det är lika bra att skjuta för fullt, inget att spara på 😉
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *