Show me some mercy

Det var enkel då för några veckor sedan. Då när vi låg där utsträckta i bekväma solstolar och lät tårna leka i den varma, vita sanden. Då när Gulfens vågor i sakta mak rullade in mot stranden och virade in tillvaron i ett meditativt brus. Då när solens strålar strösslade oss och man riktigt kände hur härligt avslappnad man blev från topp till tå. Där och då var väldigt enkelt att dra upp riktlinjer för det som komma skulle…..

2015-07-08 15.06.44

Då när vi låg där halvslumrandes och kisade upp då och då. När vi var utsövda, avkopplade och framförallt extremt bortkopplade från alla tider, måsten och to-do´s. Då när dagens största frågeställning handlade om huruvida man skulle inta mag- eller ryggläge eller om det var dags att bada eller ligga kvar en stund till. Om man skulle sträcka sig mot kylväskans iskalla dryck eller om man skulle läsa klart kapitlet. Eller möjligtvis om hemfärdstid från beachen samt vilken restaurang som skulle få ett besök på kvällen. Där och då var det mycket enkelt att vilja styra upp tillvaron med kan jag meddela. Det var vidare extremt enkelt att visualisera det lite mer nyttiga och hälsosamma livet, eftersom man känner sig så stark och oövervinnerlig på något sätt. Där och då bestämde vi oss för, maken och jag, att det är dags att ta tag i de kroppar vi bor i.

2015-07-21 11.11.11

Briljant idé kändes det som. Då.  Ganska självklart också på något sätt. Och igår, igår när vi trevade oss in på gymet kändes det väl lite mer….hrm…..hur ska jag säga…..Lite mer motigt kanske. Lite mer av ”hur tänkte vi egentligen?” och definitivt lite mer kraftansträngande än vi kände det som när vi låg där på Naples beach i juli. Sedan dess har ju livet kommit emellan, om man säger så. Vi har avslutat sommarlovet och påbörjat jobbelivet. Kanske har rektorskan haft en av sina mest ansträngande skolstarter ever och bara det faktum att försöka återskapa någon typ av rutiner har visat sig vara långt mer utmanande än tidigare. Bara insikten i att det är rätt lång tid som ska levas här i vardagen nu innan det är dags för sommarsol och semester igen har varit brutal. Att samtidigt som detta också ta tag i våra hälsosamma (eller bristen på) vanor kan vara att ta sig vatten över huvudet,det återstår att se.

Efter besök hos vår fysioterapeut Tommy har han utformat träningsprogram åt oss. Igår hade vi dejt med bästa Camilla på Friskis och Svettis och en timme senare var vi både inbriefade i programmet och genomkörda. Ett helt ok program, tror tom att jag kommer att tycka att det är ganska roligt, men svårt. Det där med teknik är inte rektorskan bästa gren liksom, men men…..ser ni någon som sitter som ett klistermärke i väggen borta i vänstra hörnet så är det bara jag som försökt mig på den där stora nosgnuggen mot golvet. Eller om ni hör någon få ett hysteriskt skrattanfall så är det förmodligen dito. Skorna ovan fick göra debut på gymet, rektorskan med make gjorde come back efter 9 år. Jomensåattde……

Idag vaknade jag upp till lite blandade känslor. Somliga ställen känns lite mer än andra idag, om jag säger så. Plötsligt förstår jag precis varför det i programmet tydligt förespråkades 2ggr/vecka med minst en vilodag emellan. Låt mig nöja mig med att säga att det skulle aldrig vara aktuellt att fara dit idag igen. Bara lilla morgonturen på 3km med Milou kändes som en rejäl utmaning. Men men….ska min bråkande hamstring ge med sig, den tillika diton i bröstryggen samt några slumrande och väl inbäddade magmuskler hitta fram så krävs det väl en del kan jag tro. Innan jag somnade bad jag om some mercy inför uppvaknandet idag……det känns kanske inte direkt som att jag var tydlig nog i min önskan.

2015-08-03 16.30.24

Det blev lite morgonmeditation här på bryggan idag. Solen värmde lite på avstånd och vinden var liiite kylig. Nu har frulle intagits, altan sommarbäddats, sovrum vädrats och lakan slängts i tvätten. Straxt dags för lite avlägsnande av kroppsbehåring och sedan en stund i solstolen kanske. I eftermiddag bjuds det 30-årsfest för finaste Em med släkt och vänner. Jag kommer att hålla en stillasittande profil gissar jag.

Hoppas ni har en fin augustilördag! Kramen om från rektorskan

7 thoughts on “Show me some mercy

  1. Heja dig, du är grym! Synd att jag inte bor där nere för då kunde vi tagit tag tillsammans. Just nu lever jag efter mitt nya motto ”mullig är gullig”…. Åtskilliga kilon plus den sista tiden (det enda jag gillar med det är brösten som för en gångs skull gör sig synliga 😉 ). Men jag tyar inte ta tag i skiten, inte just nu. Ett par ggr per vecka i gymmet och så hade jag tänkt promenera igång kroppen men har så ont i mina fötter just nu så gå är inte att tänka på (hälsporre??) för tillfället. Få vara nöjd att jag cyklar till jobbet i alla fall.
    Men visst är det skönt när man väl kommer igång, trots träningsvärken?!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *