När man förbereder sig för höst

Inte än tänker ni väl, precis som jag. Inte än och sannerligen inte medan sol och värme fortfarande finns kvar i vår omedelbara närhet. Inte hösttankar nu väl?

2015-07-17 12.47.47

Kanske fäktar ni mot tiden precis som rektorskan! Kanske känner ni precis som jag att om man inte tänker hösten så finns den inte (Hej Alfons Åbergmetoden!). Kanske älskar ni sommaren mer än övriga årstider. Det finns de som påstår att de älskar årstider och att de inte skulle kunna tänka sig att bo på andra breddgrader. Rektorskan tillhör inte den kategorin. Inte alls. Jag älskar bara sommaren och eventuellt hösten efter en lång fin sommar – övriga årstider göre sig icke besväret. Och ja, jag lever på helt fel breddgrader. Klimatet i Florida hade funkat perfekt för mig och jag skulle tom kunna offra mig och säga att San Diego och LA skulle kunna fungera. Allt det där breddgradssnacket faller dock på att jag behöver mina nära och kära på behörigt avstånd (dvs nära).

2015-06-07 13.25.25

Nåväl, här i Happyvardag vältrar vi oss fortfarande i sommarskrud, dvs klär oss enkom i shorts och tischa, flipflops och solglajjor, korta kjolen (bara rektorskan dock) och linne eller varför inte en härlig strandklänning. Det är som om vi suger ut det gottaste ur sommaren genom att bläddra oss igenom våra garderober. Altandörrarna står på vid gavel, altansoffan är bäddad och vattenspridaren står under studsmattan för busiga stunder av vattenlek. Fast idag har det dock varit ganska mulet och det kom till och med regnskurar vid lunch och tidig eftermiddag.

2015-05-11 19.16.51

Mitt i det där förbereder vi oss lite smått för höst. Rektorskan behöver en god stund på sig för att acklimatisera sig, varför hon påbörjar höstens inköp redan under sommaren. Ni vet, shopping räddar ju de flesta sitautioner så……

Kanske minns ni bootsen som jag sprang på på rea i Kalmar precis innan sommarlovet (tofflorna kan ni strunkta i för de är färdiganvända efter en intensiv sommar i Florida). Det var första höstinköpet. Några till har jag hunnit med de  sista veckorna och det jag kan förstås också räkna in lite av inköpen från Floridaresan faktiskt. Två par nya jeans från Ralph Lauren, några långärmade tröjor och så höstjackan i marin stil förstås. Häromdagen hittade två par brallor hem till mig och tillika två kjolar samt en tröja. Saker som handlas på rea (kjolarna 75kr/styck, tröjan på procentrabatt och byxorna med rabattcheck) är som roligast att handla, eller hur?

2015-08-19 16.38.40

2015-08-21 18.31.18

Hemhandlat är också några av de blankaste och eventuellt halaste pjucksen jag någonsin haft i mina ägor. Och om ni undrar hur många boots man behöver så svarar jag inte på frågor av sådan natur. Hehehehehehe!

2015-08-19 16.38.52

Känns skönt att veta att det finns lite nytt att trä på sin lekamen när sorgen över sommarförlusten skall hanteras. I övrigt diskuterar vi övriga höstplaner ivrigt här hemma nu. Det är höstresor och valet mellan vår- eller sommarresa, möbelinköp och så lite renoveringstankar. Spännande och ganska skönt att diskutera när man gör det på avstånd.  Från hösten alltså. För än finns det mer Brittsommar att njuta, hoppas jag innerligt!

Hur har ni det med höstinköp och planer?

Kram Mia

 

6 thoughts on “När man förbereder sig för höst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *