Status: Krockmätt!

Det där med val av konsonanter och ibland hela kluster har visat sig vara en härlig match för Gabbe att ta sig igenom under sin uppväxt. Inte sällan har han hört något helt annat än det vi sagt och upprepar det ena mer svårförstådda efter det andra. Och trots att  jag vet att man inte bör göra narr av sina små avkommor, så har det hänt (sorry to say) att vi har brustit ut i gapskratt. Som när han envisades med att påstå att det minsann hette krockmätt och inte proppmätt som vi sa. Envisheten personifierad…det är Gabbe det!

Lördagen startade med besked ganska tidigt. Alarm och sedan iväg på fotbollsturnering för Gabbe. Medan grabbarna bytte om och värmde upp svängde jag bort till mor och far för att pussa dem hejdå inför deras lilla weekendtrip till släkten i Skåneland. Strålande solsken, mycket underhållande fotboll av Blekinges Blåvitt och så lite snicksnack med kompisars mammor från lite olika lag. Brassestolarna var förstås med, shorts och solglajjor på och vi tassade omkring barfota i gräset. En härlig start på lördagen….

2015-08-03 13.53.34

Väl hemma efter lunch for grabbarna till golfbanan och mami hällde ut sin kropp i solstolen. Hur kan man bli så trött av att titta på fotboll? Flera gånger ryckte jag till av att höra mig själv gurgelsnarka. Alltså, det där är inte alltför charmigt måste jag tillstå….

Efter några timmars vila/förfall hoppade jag i träningsstassen  och tog mig ut till vedhögen. Samma visa, år efter år….egen ved värmer minst två gånger och det stämmer minsann. Härmodagen körde jag första dejten med vedhögen med föresatsen 20 famnar. Det blev 30. Jag gillar ju att överträffa mig själv. Och att ge mig själv lite olika förutsättningar. Idag blev föresatsen 45 minuter istället. Jag körde 62. Bonus är något som verkligen triggar mig och förgyller tillvaron. Sjöblöt av svett tog jag cykeln ner till bryggan och slängde mig i det stora blå….

2015-05-14 13.37.48

Urskönt. En snabbdusch hemma och lite prepp, sedan for hela La Familia in till staden för ett besök på en av våra favvorestauranger, nämligen Mont Matre. Här njöt vi förrätter, pizza och iskall dryck. En perfekt inramning – sol, värme, uteservering, god mat, massa skratt och bus och så krockmätta som grädde på moset.

Nu slappar vi i varsin hörna och jag gissar att vi kommer att singla slant om vem som ska ta kvällsprommisen med Milou ikväll. Trötta ögon, trötta ben och en skön soffa…..

Kram Mia

6 thoughts on “Status: Krockmätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *