20 år under samma tak

Många jubileum blir det detta 2015. Lite häftigt, men samtidigt otroligt märkligt när man blickar bakåt i en slags historisk tillbakablick. Ibland verkar rektorskan tro  att hon är 20+ fortfarande (hur det nu skulle gå till med en son på 19 1/2 men ändå….). Nåväl, familjen Happyvardag är egenltigen inte mycket för firande men visst är det på sin plats att uppmärksamma på något sätt så……

Han och jag. Vi två. Rektorskan och Le Chef. I år har vi varit ett par i 25 år – 10 år i synd och 15 av dem som gifta – och 24 år som sambos.

Och här, här på Näset har vi idag bott i exakt 20 år. Helt galet! Jag har alltså varit tillsammans med min make mer än halva mitt liv och bott i vårt hus i nästan halva mitt liv. En otroligt mäktig känsla på något sätt.

Huset är byggt på 70-talet och vi renoverade badrum och kök under de första åren på plats, för att sedan totalrenovera ja just det…..för exakt 10 år sedan 2005. Förra våren bytte vi tak (efter mycket tjat från maken) och byggde ny altan. Jag var först inte speciellt nöjd med den gulaktiga färgen, men precis som utlovat så ändrade sig detta sibiriska lärkträd och nu är det silvergrått. Nice!

2015-07-30 11.19.14Men självklart såg inte huset ut såhär då vi köpte det. Häromdagen kikade vi igenom alla våra fotoalbum och hade en riktig nostalgitripp vill jag lova. När vi köpte det 1995 och TB låg i min mage så var det gult med annan altan.

2015-07-30 17.56.09

År 2000 panelade vi om huset och målade det lavendelblått, som då var min absoluta favvofärg alla kategorier.

2015-07-30 17.58.35

När maken skulle fylla 40 ville jag ha huset svart, han var mer tvek på det. Så jag fick vara lite listig. Jag förberedde ett kontrakt, okejade att vi gästerna kunde köpa ett turkost parasoll och ställde till med party. Turkost och lavendelblått är ju ingen toppenkombo, vilket maken påtalade där i början av festen. Lagom till att intagen föda och dryck gjort susen lyckades jag prata med maken om att måla det svart och så skrev han på kontraktet. Hehehe…våren efter blev det alltså svart. Att jag sedan våren 2014 fick falla till föga och byta tak var kanske inte mer än rättvist. Och bra blev det ju så…..Hårt att medge men ändå.

001

Tja, här bor vi alltså på Näset. Med fantastisk utsikt, nära till såväl skog som hav och naturen in på knuten. Vi brukar skoja och säga att vi bor i ett sommarfirande och helt ärligt är det ju vackrast här när solen skiner och vi har vår och sommar. Detta är landet, fast inte mer än 10 minuter från civilisationen. Inte en gatlykta, smala vindlande vägen och så en bra balans av sommargäster och året-runt-boende.

249

Vägen genom skogen och ner till havet på andra sidan.

004

Jämte vårt hus har vi vackraste skogsbacken som grannen äger

2015-04-20 15.31.42

Inte sällan sitter jag bara på vår altan och njuter av lugnet, utsikten och känslan av att vara långt ifrån stress.

002En del av er har kikat in i vårt hus innan här på bloggen, men såhär ser der ut nu….

Our rules to live by…..somliga är lite lättare än andra förstås!

For some reason we have The Star Spangled Banner hemma hos oss. Förstås! Här är delen av hallen som mynnar ut i vår storstuga.

Som ser ut så här. Vår storstuga alltså. Kök och mys allt i ett. Det är här vi tillbringar absolut mest tid hemma. Läser, bloggar, pratar, spelar spel, myser vid brasan, lagar mat och äter. Älskar det här utrymmet. Den vita murstocken behöver dock får sig en nyputsning, vilket planeras ske i höst.

Här är my spot! Min underbaring, Le Corbusier, och så brasan. Lovely!

TV-rum och det ställe i huset rektorskan spenderar absolut i särklass minst tid skulle jag tro. Somlilga andra använder det dock betydligt mer.

Master bedroom. Man kan nästan knappast alls ana att rektorskan har en förkärlek för det marina, eller hur?

Min vy från sängen. Älskar mitt somriga sideboard med ett älskat Freddefat fyllt av ljusbollar. Många timmars meditation kikandes in i sommaren so to speak….Snäckor, stenar och känslan av hav. Och semester….

Förresten har altanen fått sig en ny mysplats denna sommar.  Och min älskade smultronplanta har tyvärr lämnat in verkar det som. Jag lyckades så himla bra i början men….Nya tag nästa år!

Igår sken solen och det var så här mysigt i vår trädgård. Idag mulet och regndroppar hänger i luften. Nåväl…jag har massor av saker att ta itu med så det går ingen nöd på kärringen här inte.

Tack för att ni kikade in hos familjen Happyvardag i den blekingska skärgården! Idag ska vi fira att vi har bott under samma tak i 20 år – nästan en halv livstid. Dock blir det lightfirande för jag har lovat att framföra Taxi3 åt sonen som skall på Skärgårdsfesten i stan. Maken spenderar dagen på golfbanan och jag kör lite catch up här på hemmaplan. En skön fredag helt enkelt, trots att solen lyser med sin frånvaro.

Kram och happy 20 years!

 

 

11 thoughts on “20 år under samma tak

 1. Alltså ni bor så galet mysigt, älskar vattenutsikten…
  Snart firar vi också, 20 år tillsammans och 19 år som förlovade den 25 augusti (vi förlovade oss i hemlighet utan ståhej på stora dotterns dopdag).
  Grattis till er <3. Kram J

 2. Stort GRATTIS till Er <3
  Du, Näset, är det Trummenäs du menar?
  Min farmor o farfar hade hade sommarstuga där när jag var liten, precis vid åkrarna… som idag är golfbana.. Otroligt vackert är det där iaf!
  Ha de gott vännen!
  Kramar Anna

  • God morgon fina Anna….Det finns ju två Näset här. Vi bor på udden innan Trummenäs (som heter Torsnäs). Alla tre mina grabbar spelar ju golf på Trummenäs, min bästis bor där och mina svärisar likaså så jag är där varje dag. Ca 3 km från vårt hus. Skulle vara häftigt att veta vilken stuga som var din farmors och farfars….
   Idag bär det av till Kalmar för oss
   Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *