Lightjobb

Merparten av vår Floridasemester innebar en i särklass avkopplad semesterhjärna på rektorskan. Helt ärligt ska jag medge att jag någongång 2/3 in i semestern började fundera kring hur lösa en f-ledighet, men lika ärligt måste jag tillkännage att jag efter mååånga tankeförsök fick kasta in handduken. Med de nada didelidozip zero underlag med mig blev det alltför svårt att räkna på timfördelningen och jag släppte iväg den där jobbtanken som en seglande ballong för vinden. Underskatta aldrig känslan av att vilja, våga, kunna släppa taget…….

Obs, lånad bild, så det var inte jag som hängde med där i ballonghavet. Hihihihi!

Nåväl, som ni vet ankom vi vår hemdestination i fredags eftermiddag och redan på söndagsförmiddagen hade bästisMaria och jag en dejt för att med gemensamma krafter (läs: med varsin semesterhjärna) försöka styra upp timmar, personer och procent kopplat till tjänstgöringsgrader och organisationsupplägget på Svettpärlan. Och av tidigare info att döma borde det där ha kunnat bli en övermäktig uppgift, men nej….absolut inte. Snabbt och smidigt länkades våra olika tänk samman och vips hade vi en plan A och en plan B. Med lite annat småsnack inkluderat så tog det dryga timmen. Bra där fröknarna M!

 

Idag vaknade jag av alarmet vid 7.30. Golfskoledags för Gabbe 9-12 och det krävde sin man och kvinna för att få upp honom i tid. Vi är verkligen helt lost i dygnsrytmen. Nåväl, maken och Gabbe for till golfbanan och rektorskan tog en morgonpromenix med Milou.Väl hemma blev det dusch och sedan några timmars arbete – bokning av möten, förbereda scheman och uppdragskort, fila på målformuleringar, presentation av fokusområden och så lista saker till ferietjänstens olika planeringsforum. Även här skulle man kunna tro att sememsterhjärnan skulle avkräva en att värka fram vareviga ord, men se där hade jag fel igen. Det gick verkligen som en dans. Vips var allt klart och renskrivet och jag kände mig till och med ganska nöjd. Underskatta aldrig vad ”omkringbärandet av ord och mening över tid” gör för själva skrivarbetet sedan….

Imported from Pixbox

Eftermiddagen tillbringades sedan hos Allra Käresta Syster med familj. Så mysigt, trots att det krävdes både påklädning och filtinsvepning för att hålla värmen på altanen medan det duggregnade lite grand utanför taket. Väl hemma for TB till fotbollslaget för lite häng (träning är inte att tänka på med hans knäonda), Gabbe drog igång värsta fotbollsträningen i trädgården och rektorskan sjönk ner i solstolen med nobban riktad mot solen. Och den värmde. Kanske inte precis som i Florida men ändå…..så härligt att få råkas även på hemmaplan liksom. Plötsligen var alla jobbtankar som bortblåsta och jag bara andades från långt ner i magen, tillät mig tankefladderi och njöt. Funderade på att hälla upp ett glas vin men avstod och tog lite limevatten istället. Påbörjade middagspreppen av wok i Oystersauce och bara inväntade maken.

Middag, återvinningen och så ett litet besök hos finaste svärisarna på hemvägen. Nu häckar vi framför tv och dator och njuter av ledigheten. Imorgon blir det jobb för rektorskan och golfbanan för örviga.

Kram Mia

4 thoughts on “Lightjobb

  1. Ibland behöver man ju lösa sånt för att kunna koppla av igen… Skönt att ni kan slå era kloka ihop 🙂
    Ha nu en fin kväll!
    Kram Anna, som väntar på att maken ska komma hem med sushi 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *