Regnmåndag

Förstår att ni som spenderat sommaren på hemmaplan är vana vid detta laget (somlliga är kanske inte bara vana utan också rejält uttråkade och bittra, vilket är fullt förståerligt) men jag är fortfarande förbluffad 3 dagar efter hemkomst över att solen knappt har visat sig framme. Man kan inte säga att det är speciellt kallt, men blåsten ger ju en svalhet som kanske inte direkt är eftersträvansvärd just i detta läget och själva tillvaron andas verkligen höst. Har det varit såhär de tre veckorna vi har varit borta? Och i såfall, vem farao snuvade oss på sommaren i så fall?

2015-07-08 15.06.44

Om jag får bestämma gillar jag då denna sinnesbild något lite bättre. Sole och värme gör mig till en bättre människa helt klart och om familj/släkt och några vänner skulle flyttat med mig till värmen så hade jag dragit på studs. Jag hade verkligen älskat att bo i Florida och jag hade mer än gärna levt min tillvaro året runt utan smink, med krulligt hår och pattsvett. Men aldrig utan mina nära och kära, det blev enormt tydligt denna resa. Är det så att några skulle vilja hänga på och starta en svenskkoloni i värmen så tveka inte att höra av er……

2015-07-13 19.26.45

Men, det vore ju förmätet av en som spenderat 3 veckor i minst 35 gradig skuggvärme att klaga nu, inte sant? Så jag klagar förstås inte. Helt ärligt är jag inte ens lite lack (ännu) på den svenska sommaren. Att komma hem och få allt iordning tar sin lilla tid och de här dagarna har jag njutit av att få göra det där utan dåligt samvete över att inte utnyttja det vackra sommarvädret. En gigantisk catch up all over the place kan man säga med allt från uppackning, reka läge för alla nyförvärv som vill in i våra olika garderober, städ och tvätt och strykning, via storhandling med diverse kompletteringar till mor och fars månatliga ekonomi, vår egen dito, hämta grejer på kemtvätt, hämta hem prylar, socialsera, kolla till jobbet och påbörja höstplaneringen. Det kan vara så att jag känner mig rätt up to date nu, men jag roper inte hej ännu…..

Måndagen försvann i ett nafs, den med, men jag har fått mycket gjort. Mysig förmiddag hos mor och hjälpte henne med lite klädprovning, lunchlagning samt genomgång av konton och räkningar etc innan pappa kom från bouleträningen. En snabbhandling åt dem och så check av pappas bankkort som han trodde inte funkade. Lite fika och sedan via golfbanan där mina pojkar befann sig och så hem. TB for vidare till jobbet och jag försökte med lite kärleksfull handpåläggning på min Mazdabuss och vips, et voíla så startade den och gick finfint. In till staden för att hämta hembudad kofta till moi, köpa ny bok (!) till liten Gabbe och så hämta upp saker på kemtvätten. Det där är ingen billig historia vill jag bara meddela – pang, poff 1000kr som bortblåsta bara på kemtvätten.  Nu har kvällens BBQ preppats och bordet dukats. Tror minsann jag ska passa på att läsa lite ur högen på sängbordet. Har en liten bit kvar i hemreseboken, men längtar grymt efter några andra godingar i högen. Visst är det underbar när man får köra ole dole doff bland små älsklingar. Maken har snöat in på Kristina Olsson och hann med 4 böcker på resan. Till honom köpte jag en ny idag i bokaffären. Underbar avkoppling, alldeles särskilt då regnet piskar mot rutan och vinden viner runt knuten. Tror det blir svårt att förhandla fram en kvällsbrasa, men jag ska försöka i alla fall. Wish me luck!

Kramen

7 thoughts on “Regnmåndag

  1. Helt ärligt, vi har haft 2-3 regndagar, då inte hela dagar. Resten av tiden har varit shorts, linne eller badkläder som gällt.

  2. Jag tror ändå att vi har haft bättre väder här på östkusten… Vi har väldigt växlande hos oss, ibland lite solglimtar och då rusar man ut för att störta in nästa av regn eller framförallt blåååååsten… Ja, jag erkänner – jag vill ha sol o värme och mår definitivt bättre av lite sooool på sommaren. Den här funderar jag på att reklamera faktiskt.
    Take care!
    Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *