Att vara fullständigt vimmelkantig

”You only hate the road when you´re missing home….” Den textstrofen passar så innerligt väl in på oss kan man säga. Enda nackdelen med bortasemester är att det är så jobbigt med själva resandet, inte minst då du skall transportera dig i olika dygnsrytmer. En sådan oändlig tur att det är så FAB på plats under semestern då, vilket uppväger allt knix vid resandet. Men vi är hemma nu…..det är allt som spelar någon roll just nu!249

Resan startade alltså torsdag 10.00 local time från Lely och vi äntrade vår trädgård ca kl 13.30 fredag lokal Näsettid. Under restiden skulle man mycket väl ha kunnat misstänka att det pågick något slags mästerskap i antal olika måltider på kortast tänkbara restid. milda makter, vi gick från frukostbordet, via snabblunch till lunch igen, sedan middag, fika och till sist frulle. och så frulle igen på flygplatsen, behöver jag säga att det var ingen som stortjöt efter varken lunch eller middag sedan vi trampade in i Sverige igen. Själv känner jag mig helt vimmelkantig och frågor som Hur mycket är klockan? Ska man leva efter local time redan på flyget eller när byter man? Vilken måltid står näst på programmet? När sov vi senast och vilken dag är det egenltigen? Har jag borstat tänderna idag, duschat och bytt kläder? poppar ständigt upp i mitt huvud. Vi är trötta, jetlaggade och kämpar febrilt redan med att gissa vad som kan vara bäst för dygnsrytmen.

2015-05-09 17.08.16

Bra tider för hemresa men väldigt trångt på planet. Alldeles  särskilt trång blev det då de framför oss valde att fälla sina säten bokstavligen ner i våra knän. Låt mig nöja mig med att konstatera att det krävs en synnerligen trevlig personlighet för att kunna gilla sådana personer och inte genast drabbas av ett hysterisk anfall modell större.

Vi hann vinka av Noah, Camilla och Chrillo som passat vårt hus innan de körde mot Öland. Finaste svärisarna kom hem med vår fine  vovve Milou straxt därpå. Bäste tränarOla kom och cehckade läget och sedan började stora uppackningen. Maken och Gabbe for på golfträning och jag tog en snabbsväng till mor och far med lite presenter. Jag skrev en liten lighthandlingslista men kom på mig själv väldigt naken i affären (no plånbok med) så det var bara att vända hem igen. Som tur väl var hade finaste svärmor handlat en del samt gjort sina goda köttbullar till oss. Mums! Nu har jag plockat och donat en del, värmt middag och sedan intagit mysläge. Maken, som inte sovit en blund på 1 1/2 dygn, däckade vid 20.15. TB sov heller inget på resan men väl några timmar på eftermiddagen efter hemkomst. Gabbe som en stund på korta flyget hem från Düsseldorf och sedan i bilen hem. Själv sov jag korta flyget och lite lite i bilen hem – så   vi är värda  vår sömn nu. Särskilt också eftersom bilen var helt strendöd på flygplatsen, trots TBs och mitt hårda försök att springa igång den. Hua…..Jag tänker mig att vi andra tre ska natta kudden om en halvtimme ungefär. Wish me luck!

Home sweet home….

Kram Mia

6 thoughts on “Att vara fullständigt vimmelkantig

 1. Oj det låt inte så trevligt med stendöd bil. Minns när vi skulle flyga till Polen för några år sedan, vi stannade vid en mack och handlade lite sen när vi skulle åka därifrån fungerade inte kopplingen i bilen. Panik! Som tur var är man gift med en ”McGyver” som löste det ändå tillfälligt med det som fanns tillhands så vi kom i tid till flyget.
  Hoppas ni får en lugn natts sömn nu. Kram

  • Hehehehe, McGyver låter perfekt ju…Tur att servicecentret kom snabbt och fick fart på den och sedan körde vi nonstop hem. Får kolla till den igen hos vår bästeTimo. Har sovit sådär….men så är dte en vecka nu. Det är vi inställda på. Kramen

 2. Välkommen hem.
  Låter som en snurrig tid i nutid, tur att vardagen är snabb på att grabba tag i en så det svenska normala lunket tar en in i rätt tidszon.
  Nu hoppas jag innerligt att ni tog med er lite sol och värme hem, för så här nyckfullt och kallt liknar ju inget.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *