Det är meningslöst att gå baklänges in i framtiden

Så sa han min favvoförfattare Andy Hargreaves. Och jag kan inget annat än hålla med. Det är så lätt att hemfalla åt att ”det var bättre förr” eller än värre ”varför ändra på ett vinnande koncept”. Förändring är inget projekt, det är ett tillstånd (tack Hans-Åke Scherp) – vilket i sig inte gör det lättare men….”As you know, sa han Dr Peter Blythe på en föreläsning jag var på, teachers are very reluctant to changes”. Ja, jag är lärare och ja, jag får kämpa  med förändringar ibland, så det stämmer helt klart in på mig i alla fall. Men livet har lärt mig att man måste våga lyfta blicken för att INTE se några gränser. Och att det inte heller finns några garantier här i livet. Vill du något, måste du våga! Har du ambitioner räcker det inte med att parera konkurrenter! Att tänka nytt, flytta gränser och våga pröva är vägen till utveckling! Det är meningslöst att gå baklänges in i framtiden…..

2015-07-21 20.29.10

Sista dagen i Naples för denna gång. Ja, jag säger denna gång- Även om vi inte har någon resa planerad, så ser jag det som helt omöjligt att vi inte skulle återvända hit. Detta är vårt paradis och vi verkligen älskar den här typen av liv och leverne. Frågan är bara när vi återkommer….

Vi vaknade tidigt, käkade frulle och påbörjade packningsäventyret. Detta brukar vara ett ytterst känsligt läge för familjen Happyvardag, men jag tycker nog att vi lyckades ta oss över det här farthindret på ett tillfredsställande sätt. Dagen började med regn här på resorten, så efter lightpackningen for vi till Coastland för lite shoppinng. Ja, ni tror väl vi är spritt språngande galna, men det fanns några saker kvar att fixa. Hem och fortsätta trixet sedan svidade vi om till badkläder, packade strandväskan och tog lite lunch i steget. Vi äntrade beachen straxt efter 13 och fick några fullständigt ljuvliga sista timmar där. Givetvis tog vi acess 2 Ave N och solen var där, vinden likaså och den badkarsvarma Gulfen levererade massor av gupp i vågorna. Väl insmorda med det sista från vår sunscreen (för  övrigt en dyr utgift under en semester) njöt vi omkring i dryga 4 h. Sedan hade vi alla lyckats med konststycket att bränna oss trots faktor 30 och 50. Hur är det möjligt?

2015-07-22 16.55.28

Hem och  duschade innan allra sista familjemästerskapet i minigolf stod på programmet. Gabbe valde bana och det blev Congo River Adventure…..

2015-07-22 19.32.46Vinnaren från detta prestigefulla mötet fick lov att välja matställe för kvällen och Gabbe slog till med vinst. Svettigt värre på banan och vi fick lov att ställa oss i fläkten på två ställen. Gabbe valde Five Guys och därmed njöt vi sista Naples kvällsmaten där. Mumsigt värre….

2015-07-22 19.56.33Nu är kvällen sen och vi är alla klarvakna – jag har inte en aning om det är bra eller dåligt egentligen. Vi har provat de flesta varianter och väl kommit fram till att vi är rätt anpassningsbara. Vi har kvällsbadat en sista gång i vår pool och skålat för en härlig semester. Det mesta är tvättat (underbart med eget hus och att komma hem med ren resväska so to speak), tvättmaskin och torktumlare snurrar för fullt. Imorgon blir det bara en sista utrensning bland matvaror, packa det sista och slå igen väskor.

Och jag tror vi är redo….redo att säga bye bye Naples för denna gång. Vi har haft en underbar resa och vi längtar alla hem. Till allt utom vädret då förstås. Men vi har gjort plats för solen hem så håll ut vänner…..om fredag eftermiddag kommer värmen till gamla svedala.

Kram Mia

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *