Sweet life of mine…..

Det är måndag. Det är semester. Det är sol och värme. Och vi befinner oss låååångt ifrån alla måsten och annat som kan stå i vägen för en mycket avkopplande tillvaro. Simple as that! Jag känner mig så oändligt lyckligt lottad som får uppleva denna semester med mina fina grabbar (ja, jag räknar maken som grabb också. Hoppas det är ok! Man vet ju inte i dessa genustider om man helt enkelt borde ha uttryckt sig mer könsneutralt. Hehehehe skojar bara….men helt ärligt ägnas det enormt med tid åt genusdiskussioneri vår familj. Dagligdags. Om någon mot all förmodan skulle tro att jag tycker att det är knepigt och jobbigt att vara ensam av ett kön i en familj så måste jag göra er besvikna. Det där var liksom min plan från första början…..Dessutom hävdar merparten av min omgivning att jag är så okvinnlig i såväl min kommunikation som mitt sätt att tänka så jag passar helt enkelt in. Än bättre hade jag passat in för en herrans massa år sedan har jag förstått, men det där är förstås en helt annan historia). Jag gillar grabbar och har alltid gjort. För all del gillar jag tjejer med, mer dock i ett slags kompisgilla. För att ta det i klartext: rektorskan älskar människor. Hon skiter högaktninsgfullt i kön, rastillhörighet, sexuell läggning, titlar, inkomstuppgifter, egenheter, politisk åsikt, favvolag, fördelar och tillkortakommanden. Hon är den första att proklamera att vad du presterar alltid är underordnat vem du är. Jag är inte ett dugg intresserad av vad någon kan göra för mig – jag är intresserad av att skapa respektfulla och varma relationer med människor, där vi tillsammans lever efter devisen ”send it on”. Man behöver inte tycka, tänka eller känna som jag gör. Absolut inte! Jag åberopar inte på något sätt tolkninsgföreträde här i livet, men jag är väldigt intresserad av att dela andra människors livsvärldar. Jag tror att det är i  mötet med andra människor som vi växer och utvecklas, som värdefulla perspektiv rullas upp och som världen blir en lite bättre plats att befinna sig på. Jag respekterar andra människors val här i livet och utgår från att de är såväl noga genomtänkta som taktiska samt moraliskt och etiskt underbyggda.I alla lägen försöker jag se möjligheter istället för hinder och jag skulle aldrig drömma om att på ett otrevligt sätt ifrågasätta andra eller avkräva några motiv till deras handlande eller beslutfattande. Jag tror på människans goda vilja, individens frihet och det vackert sagda är det vackert tänkta – att det lönar sig att vilja väl, tänka rätt och handla kärleksfullt.Att vi alla skall komma till livets slut och försöka stå till svars med högburet huvud. Karma it is…….

2015-07-20 18.11.41

Livet är för kort för inskränkhet, för felletande, för lättkränkhet och att ständigt se felen istället för alla välmenade försök. Tankens kraft är enorm. Du kan aldrig välja omständigheterna i ditt liv, men det är sannerligen du själv som väljer vad du gör av de omständigheter som blivit dig givna. Eller som Peter Le Marc sjunger: ”Du kan aldrig nånsin hindra alla sorgens fåglars stråk. Men du kan hindar dem att bygga bo, att flyga lågt….Det är klart att du kan stå där på barrikaden och skrika dig blå (vilket jag inte värderar om  man gör. Säkert ett mycket väl genomtänkt och taktiskt taget beslut) eller också kan man välja att gräva där man står. Vi har alla våra olika roller här i livet. Rektorskan tror på att göra skillnad här och nu och väldigt överskådligt.   Jag behöver inte röra mig i det globala,  i det stora spektrat – det är helt ok att se till att jag och de jag har i min omedelbara närhet, som jag har möjlighet att påverka (och ibland även styra över), gör vårt för att göra skillnad. Då kan jag se på min gärning här i livet som ytterst lyckosam.

Amen….

2015-07-20 18.47.08

Måndagen har bjudit på oceaner av gemensamhetstid och samvaro. Rektorskan vaknade först och smög upp och ut i vår lanai med dator och mobil – så härligt att hålla sig uppdaterad. Väckning av grabbar, frulle@poolside och sedan dusch innan avfärd för lite shopping. Lite rekande, hämta makens nya trollspö (se nedan) och så inköp på såväl PGA Superstore som Publix. Lunch i steget på hemvägen och så packning för en eftermiddag på beachen. Underbart!

Vi fick de bästa timmarna denna resa på Naples beach. Ankomst 13.45 och hemresa 18.15. Ljuvlig värme, inte alls så crowded beach och så en varm Gulf att doppa sin lekamen in. Massor av gupp bland vågorna, lite fika, Prokadimaturnering (vi behöver inte diskutera eventuella resultat), solstol och tåritande i sanden. Är det kanske så att man njuter som mest då man vet att det är på upphällningen tro?

2015-07-20 18.50.53

18.15 drog vi från beachen bara för att ta sikte på nästa svalka. Direkt till The Players Club för lite poolhäng och vi var ensamma där – helt ensamma på en hel resort. Galet! Solen sken, vattnet var behagligt och drinkarna levererades ut till solstolarna.

2015-07-20 18.47.55

Mr Bartender på gång…..Vi badade, njöt i kvällssolen och pratade en massa om framtida projekt, investeringar samt livet i största allmänhet. Att ta vara på varje tillfälle har blivit som en livsstil för oss  och jag tror inte att någon som inte har varit med om ett trauma med stor förlust har en aning om vad det där betyder för en egentligen. Att man med munnen bekänner är en sak, men att leva med att varje dag kalkylera med trauman kan på sätt och vis säkert upplevas som djupt sorgesamt, men sanning är mer att man lever och älskar fullt ut. Hela tiden. Hela känslopaletten är som en ständig följeslagare och man lär sig snabbt att förstå att somliga saker inte ens är värt att ödsla tid på.

Nåväl, nu håller vi kväll här i Naples. Vi har grillat och chillat@poolside – eller mer ätit och druckit oss igenom kylskåp och frys. Många goa skratt, lite allvarsam feedback till varandra och så planläggning för de sista dagarna här på  semestern. Dags att natta kudden och hoppas att John Blund inte missar oss inatt (det har han förvisso inte gjort hittilldags så…..). Hoppas ni haft en fin veckostart vänner…..

Kram Mia

11 thoughts on “Sweet life of mine…..

 1. Härliga ord att läsa på morgonen Mia. Vaknat och sitter på balkongen medan resten av familjen sover gott.
  En underbar morgon och dina ord är som balsam för själen.
  Härligt att följa era dagar i Florida.
  Önskar er en fortsatt fin vecka .
  Kram

  • Tack fina du. Det är så viktigtf ör mig att sprida lite annat budskap än allt trist som kommuniceras i media av olika slag – så även bland många människor. Livet är för kort för att ständigt hänga upp sig på saker och ting….Kramen

 2. Morn! Jomen, veckan har startat bra. Efter en hel dels velande mellan camping eller restresa till solen, bestämde vi oss för att chansa på en campingtur till Danmark . Alltså plockade vi fram o packade bilen inför tisdagens avfärd mot norra Själland. Vi lär inte få kanonväder, men hyfsat enligt DMI. Var en sväng till Jämjö i söndag eftermiddag, strax efter du hade ringt. Både modern o Holger verkade vara i bra form o igår när jag pratade med mamma i telefon hade hon tom varit med o tränat boule en stund. När hände det senast. Njut nu av de sista dagarna av semestern o håll tummarna för att vi slipper regn över oss i Danmark.

  • Då håller jag tummar och tår för fin camping finaste brorsan. Jag pratade ju med mor och far i söndags och det var även min uppfattning att de var riktigt pigga och alerta. Skönt! Nu nattar vi snart kudden tisdag och ser fram emot en sista soldag här i Naples. Kramen

 3. Hos oss är mannen ensam bland alla flickor…. När minsta dottern föddes sa en kompis till honom ”Grattis F, nu har du snart två trotsiga tonårsflickor och en kärring i klimakteriet….” Facit blev en överjävlig tonåring, en mjuk tonåring och en underbar hustru ;-). Rätt ok ändå!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *