The power of förebilder och betydelsefulla andra

Vi måste snacka vänner…..

Vi måste snacka om vikten av förbildler och deras makt i vår vardag. Vi måste snacka om allas våra möjligheter att göra skillnad här i livet.  Vi måste snacka om insikten av att inte bara kunna ramla omkring här i livet och låta saker ramla ner över oss. Och när det mot all förmodan har regnat ner situationer, att man inte bara kan reagera och agera hur som helst. Tiden då man gjorde saker obemärkt är förbi, just saying! Vi måste tala om vikten av att föregå med gott exempel och om du möjligtvis är en av alla de som verkar skita ett stort stycke i det  där, så åtminstone insikten i att storebror ser dig. ÖVERALLT och ALLTID!!!!!!

2015-06-27 19.35.12

Ni som känner rektorskan, ni vet. Vet att hon är den största av förespråkare av möjligheten att göra skillnad. Att man alltid ska ta vara på sin möjlighet att påverka och inspirera andra. Ni vet att hon aldrig sumpar en chans att peppa, coacha och lyfta det som lyftas bör. Att hon sätter ett stort mål i att se möjligheter istället för hinder och att hon är en jäkel på att gilla läget. Ni vet att hon aldrig kritiserar ett välmenat försök och att hon är den första att poängtera att man alltid lär sig mer av misstag och förluster än av det motsatta. Ni vet att hon i alla lägen vågar vara brutalt ärlig.

2015-06-12 16.02.15-2

I Happyvardag är vi brutalt ärliga. Här råder inget gulligull eller puttinutt. Vi tycker, vi tänker, vi känner – alltså är vi till. Vi är enormt olika och vi accepterar att olikheter ger den styrka en lång och trogen kärlek och vänskap kräver för att överleva. Som mami och papi ställer vi höga krav på våra grabbar, men aldrig högre än dem vi ställer på oss själva. Det handlar inte om att leverera, det handlar om att göra det bästa av de förutsättningar som blivit oss givna här i livet. Att vi som paranteser skall föregå med gott exempel är en självklarhet.Likaså påtalar vi vikten av att se till att omge sig med betydelsefulla andra –  tränare, ledare, lärare, vänner…tja, name it. Det finns ingen del i oss som tror att vi som paranteser skall spänna över hela det där omfånget – vi känner ingen press på att vara allt för våra barn. Vi är helt säkra på att det finns mycket att hämta där ute,…..

Det finns så enormt många människor som abslout inte borde få titulera sig förebilder what so ever. Ibland blir jag i det närmaste mörkrädd. Men min filosofi trogen, så väljer jag att fokusera på det motsatta. Igår fick jag två fantastiska upplevelser av förbilder – den första skrev jag om i gårdagens inlägg. Om grabbarna på bild ett, duktiga golfkillar från Trummenäs GK , som såg sin möjlighet att göra skillnad. Jag ler fortfarande  så fort jag tänker på det där. Och så gårkvällens fotbollsmatch! U21, jag säger bara det….U21, ni är fasen briljanta. Med en känsla, en inställning, en fighting spirit som lyser som en gloria omkring er står ni som finalspelare i EM. Inga skulle kunna vara mer värda det där….Att se er uppställda för nationalsång, HÖRA er sjunga med av liv och lust samt känna er kärlek och stolthet över att få representera vårt fina land. Inga divalater, inget gnäll, no nothing…..Jag hoppas innerligt att Erik Hamrén förstår att SOMLIGAS tillsvidareprenumerationer på plats i a-landslaget behöver sägas upp. Pronto! Det är dags att satsa på dem som vill leverera, inte de som eventuellt skulle kunna tänkas leverera för att man har sett dem göra det någon enstaka gång förut. AMEN!!!!!!!

Så idag skickar jag en uppmaning till er alla som läser här: Vem är du egenltigen? Är du en god förebidl? Ser du till att ta vara på möjligheter att göra skillnad, eller har du fullt fokus på dig själv? Är du egenltigen ett sänke eller ett flöte för dem du möter här i livet? Dags att blicka inåt, bejaka eller ta ut ny färdriktning…..Tillsammans kan vi vara oslagbara!

Söndagen har bjudit på ett städrace utan dess like här i Happyvardag. Så till den grad att jag misstänker att jag har drabbats av barnförlamning i mina övre extremiteter. Dess anatomi verkar tyvärr vara något av ett outforskat område på min kropp är jag rädd. Holy crap! Storstädning är inget man skojar bort. Knäskurning av golv och lister= skurhinksknän är ett faktum (och så förbannat fult nu när jag ska dra till Florida och allt). Dammsugning av taklister, väggar och tak=flera svimningsanfall där jag idag får tacka min lyckliga stjärna att jag stod på en pall i sängen vid det värsta (jag vet, inte helt genomtänkt, men det funkade fint en stund). Nerskurning av dusch och tvättutrymmen med CilitBang=vissa avancerade andningssvårigheter. Note to self, munskydd kan funka nästa gång…..Lägg där också till att jag har kraftiga funktionsnedsättningar i armar och händer. Tyvärr verkar inte kvällens middag med helgrillad salviakyckling, sparrisgryta och iskalla vin ha hjälp det minsta lilla. Inte i detta avseendei alla fall. Jag får nog snart bädda ner min kropp verkar det som och sussa skönhetssömnen inför morgondagen.

Kramen Mia

4 thoughts on “The power of förebilder och betydelsefulla andra

 1. Där satte du verkligen orden på rätt plats!
  U21 vilka grabbarnoch JA byt ut gubbarna mot de som är sugna, glada och fulla av energi för sin valda sport.
  Att vara eller inte vara borde vi alla fundera över… Jag hoppas verkligen att jag är den jag tror den energigivande och kärleksfulla, den som coachar med glädje. Att du är det är det inga som helst tvivel om.

  Tänker tillbaka på en av de tuffaste stunderna i mitt liv, när min bror lämnade jordesnurren.. De orden du gav, det mejlet gav mig så mycket styrka tack fina du ❤️
  Fnissar lite åt dina lösningar i städandes stund, pall i sängen ?
  Kramar om dig fina

  • Tack söta du och du är verkligen en helt underbar förebild, som inspirerat mig massor. Mååånga gånger. Kramen vännen

  • Men du, det är vi allesammans. Man gör rätt och man gör fel men man vågar stå för det. That´s the way tycker jag…. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *