Nu tar jag sommarlov!

Sådärja, nu tror jag att det är dags! Dags att titulera sig sommarlovsfirare. Dags att inte ha dagarna fullständigt uppbokade. Dags att sluta medvetet tänka skola och omsorg för att istället helt omedvetet bära omkring tankar, idéer och nyheter. Dags att lägga ett läsår till handlingen och samla kraft inför det som komma skall. Dags att inte bara med munnen bekänna att ledighet är viktigt, utan att också i handling visa det där. Det är dags nu…..

2015-06-11 18.38.42

Den vackra lyktan fick jag av finaste Zlata och Lejla på skolavslutningen. Igår  kväll tände jag ljuset när Gabbe och jag kröp till kojs, maken släckte när han kom in en stund senare. Visst är det något visst med att kika på levande ljus och dess skuggor. Alldeles särskilt är det något visst då kvällen mest känns höstruskig och kylslagen.

Idag vaknade vi dock till sol, högst chockerande! Blåsten från helvetet och knappa 15 grader men ändå solen…..Lite morgontrix med disk, frulle, stryktvätten och så bäddning förstås innan jag for till jobbet. .Idag hade jag nämligen träff med en potentiell ny elev och det blev mycket info, rundvandring och så liten frågestund. Och de tackade ja! Jippie, så skoj! Gabbe var på fritids, TB jobbade på fritids och mami tog ett snabbt beslut om att stanna över lunch. Vem kan motstå kockJannes fantastiska Svettpärlegjorda pannbiffar med kokt potatis och gräddsås. Mumsfillibabba! Lite inplock av material, prat och planering med fritidspersonalen samt lägescheck med städet hann jag också med innan jag beslöt mig för att vara färdig. Gabbe och jag passade på att handla lite på vägen hem. Det där med handling är en märklig känsla så här innan semesteravfärd – man vill rensa ut och äta ut och inte handla hem så mycket och ändå blir man sugen på allt.

2015-06-24 17.47.40

Gabbe och maken for till golfbanan på eftermiddagen för träning och rektorskan rastade snabeldraken (det behövdes verkligen. Hejdå alla svarta pluttar från konstgräs), klippte gräset (inte så kompakt men väl många långa spröt i mattan) och for till återvinningen. Puh, så skönt!

Nu har vi landat här himma och vi är lite mosiga allesammans. Idag vittjade jag paketet från Adlibris. 5 riktigt spännande nyförvärv – det riktigt kliar i fingrarna att få sträcka ut sig i soffhörnet och börja läsa. Ska bara fixa lite käk först….

Happy Sommarlov, folket! Kram Mia

 

4 thoughts on “Nu tar jag sommarlov!

  1. Kul ned en hög böcker… Jag läser också om barnmorskan Cecilia, och i dag har jag precis börjat på min första Lucy Dillon-bok, Tango för vilsna själar…
    Klart du ska ha sommarlov nu, det är du såå värd!!
    Jag kör en vecka till, sen en välförtjänt semester.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *