Att ha jouren

När man har föräldrar som  är en bit till åren komna och som behöver hjälp med ditten och datten, behövs det en långsiktig plan för sommar och ledighet. Det kan låta hemskt, men jag tror vi alla syskon kände att för att få fullständig ledighet så måste veckorna fördelas helt enkelt. Under vanliga läsåret har vi fördelat ansvaret till hälsa (syster yster), handling (broder Mats) och ekonomi (moi). Lägg där till att vi skickar hem mat 3-5 dagar/vecka. För att slippa checka av med varandra hela tiden om vem som gör vad när och hur, samt vem som är hemma respektive borta önskade vi jourveckor för sommaren tillsammans med pappas barn sedan tidigare. De två första veckorna blev därmed mina…..

2015-06-14 14.06.24

Dessa jourveckor sköter vi allt med mor och far (utom ekonomin för övriga, den gör bara jag) och det har inneburit städ, tvätt, handling, kyrkogård, matlagning och lite annat smått och gott. Det är verkligen inte lätt att bli gammal och behöva en hel del hjälp i tillvaron – förvisso har de världens goaste hemtjänst men det är mycket mer än så. Igår var jag därhemma och hämtade räkningsunderlag, lastade in ren tvätt och tog en fika förstås. Idag ska jag gå igenom månadens ekonomi med dem (viktigt att de är inbriefade tycker jag) och sedan skall lilla mor och jag handla. På förmiddagen idag har jag gjort en stor köttfärspaj och en stor laddning med pizzasallad (som mor älskar) till dem. Några portioner mat har vi frusit in till dem så nu klarar de sig ett tag till.

Mission completed…..Nu har vi landat hemma efter diverse uppdrag idag, middag intagen och soffan bäddad för fotbollsmatch ikväll. Själv har jag precis hällt upp ett glas vin och haft ett mysigt snicksnack med världens bästa svärmor. Imorgon skall jag till jobbet och guida en ny elev…..snart tar jag sommarlov på riktigt!

Kram Mia

8 thoughts on “Att ha jouren

 1. Vilka vackra föräldrar blir varm i hjärtat.
  Blir glad när jag läser att ni syskon hjälps åt, fler borde lära av er.
  Skickar över massor med kärlek till dig.

 2. Va fint att ni kan komma så bra överens iaf.. Det är verkligen inte lätt det där.
  Min farmor o morfar är 91 och 92 och åldern börjar ni ta ut sin rätt. Men jag är glad att de är så pigga om de är ändå, men framförallt att de och våra barn fått uppleva varandra.
  Sov gott nu Mia och ha en fin torsdag!
  Själv går jag på semester imorgon, jippie så härligt! Längtar till att krypa upp i soffan med min loppa imorgon o kolla på Ernst och bara mysa och dra henne nära nära.. Nu har hon varit borta mycket eftersom vi jobbar, s mammahjärtat värker så in i..
  Kraaaaaam o ta hand om dig!

 3. Jag har funderat på hur det kommer att bli i framtiden när mamma inte riktigt orkar allt själv när jag bor 36 mil bort…. Tur jag har två bröder kvar i Blekinge. Men det känns inte rätt att lämna över allt till dom heller. Men, men det får bli då det…
  Kram J

  • Ja, det är knepigt det där med var man bor. Nu bor vi ju alla här, men jag gissar att man hittar fina lösningar även om amn bor iväg. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *