När dagarna fylls

Det är lätt att tro att oplanerade dagar är lika med rastlöshet, tristess och en massa undringar kring vad som skall hittas på. Alldeles särskilt om tillvaron bjudet på sparsmakade 14 grader, moln och väntan på fallande regn. Och kanske finns det gånger i livet då jag har känt så där, men jag kan inte riktigt minnas det  just nu. Tvärtom är känslan av ledighet, oplanering och öppenhet en källa till avkoppling här i Happyvardag. Det kan ha att göra med att vi har haft fullt upp innan. Och att liten Gabbe har hunnit fylla 9 år och blivit så ”vuxen” på något sätt. Inte heller är det något högre odds på att fritidsintresset nu också kan stavas GOLF.

2015-06-10 10.36.11-1

Idag var det start på årets golfskolestart för Gabbe. En dag/vecka drillas våra yngre stjärnor och han var så taggade imorse. Solen sken förresten en stund och bara det är  ju värt att fira. TB for till jobbet, maken till Hälsohuset och jag lämnade Gabbe och for sedan hem till mor och far för lite hemmatrix med tvätt, mat, ekonomi och annat. Milou var också på plats för lite härlig samvaro med paranteserna.

Papi och Gabbe dök upp perfekt till lunch och idag blev det ett rejält kylskåpsrens. Maken fick köttfärspaj, Gabbe pasta Carbonara och rektorskan svängde ihop en sallad med varmrökt lax och lite curry/limedressing. Satt som en smäck….

Eftermiddagen bjöd på soffmys för somliga och rektorskan lade sista handen vid dokumentrevideringen. Kvickt in till jobbet och Gabbe ramlade in på lek på fritids en stund. Själv arkiverade jag gamla dokument och plocka även bort dem från intranätet, skrev ut nya och pärmade samt publicerade på intranätet. JIPPIE!!!!!! Nu har jag enbart läsårsdokumentationen kvar att utföra och den är superrolig så……den som spar han har, det roliga till sist.

TB for på fotboll efter jobbet, Gabbe och hans ömme fader bestämde sig för att spela 9hål och rektorskan tog Milou med sig på långpromenad längs havet. Underbart mysigt! Passade på att titta förbi bästisMaria för lite snicksnack på altanen med.

Nu inväntar jag grabbarna för lite korvgrillning, tja somliga äter ju bara brödet men ändå….Och sedan ska vi köra familjen Happyvardags avancerade kvällsmys. Det går ut på att vi flyttar runt i huset som likt ett lämmeltåg och har en tendens att hamna alla 5 i samma soffa eller samma säng eller vid samma bord. Klockan tickar sakta fram och vi kommer att förfäras över att vi ännu inte är i säng och att vi närmar oss  midnatt. Sen borstar vi tänder lite huller om buller, nattinattikramas, släcker ner och sätter igång vår älskade AC. Snart vaggas vi till sömns av det härliga brummandet……Inte har vi lidit sysslolösheten idag heller minsann

Kram Mia

4 thoughts on “När dagarna fylls

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *