Att ha is i magen…..

….är kanske inte det första man förknippar med rektorskan precis. Jag gissar att jag är mer känd för min effektivitet, min önskan om struktur och mina skills som planeringsgeneral jag. Allt som oftast är jag ute i mycket god tid med det mesta och jag mår nästan fysiskt dåligt av att inte ha saker uppstyrda och klara. Kontrollbehovet är ganska välutvecklat och jag för en nästintill skämtsam kommunikation om ”Structure gives freedom”. Just därför, just därför tror ni väl knappt att jag är klok på en fläck då jag berättar om dagens begivenheter. Håll i er….

011

Det är sommar. (Åtminstone enligt almanackan i alla fall.)  Det är sommarlov. (Helt uppenbart, även om jag fortfarande har skoljobb kvar för läsåret som gått och vi trixar med saker post-student). Det borde vara hög tid för semester, eller hur? Har familjen Happyvardag bokar sommarens semester då? På den frågan borde det ha blivit ett rungande yes, men tyvärr blir det bara ett något mesigt ”delvis”. Det där är högst oroväckande mina vänner då vi brukar sitta färdigbokade och betalade i senast november. Inte nog med att rektorskan har hemfallit åt is i magen, hon har dessutom en såväl tilltufsad post-studenthjärna som krulligt hår som TB sa när han var liten. Att hon har blivit helt wild and crazy står ställt utom allt rimligt tvivel…..

027

Ganska tidigt i höstas bokade och betalade vi vårt boende i Florida och sedan, sedan hari suttit still i båten. Flygbiljetterna har aldrig varit dyrare och dollarkursen har inte varit sådär våldsamt tilltalande. Maken har kört bevakning på biljetter och rektorskan har lett och nickat, verkat helt lugn i detta. Det är i det närmaste chockerande måste jag våga tillstå…. Idag slog vi dock till. Köpte biljetter, fixade Esta och bokade parkering i Copenhagen. Nu återstår endast bokning av hyrbil. I slutet av nästa vecka drar vi….

Imported from Pixbox

Vi behöver verkligen semester, ledighet, familjetid. Vi har haft ett väldigt tempofyllt läsår som nådde sin kulmen med studenten. Det här blir vår 10:e gång till Florida på 15 år och det är 4:e gången som vi bor i Naples. Det känns tryggt och bra. I år är vi helt överrens om upplägget för veckorna – med fokus på lugn, vila och tillsammanstid.

Dagen har i övrigt handlat om att återställa en lånekyl till bästa affären Luddwes, hämta beställda varor, checka läget på fritids (TB jobbar där denna vecka). Lite golfbana, lite handling, lite fika hos bästisMaria. Nu väntar en het köttfärspaj med nybakad baguette och så lite krispig sallad här ikväll. Och så lilla filten, tända ljus och en god bok minsann…

Sommarlov it is…..Kram Mia

 

5 thoughts on “Att ha is i magen…..

  1. Men duuuuuu ta mig med ?
    Jag behöver mer än väl semester, sol, bad, shopping och en Mia att umgås och hänga med.

    Kramen om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *