Var börjar man när man är mitt i?

Känslan av att gränsen mellan stupatrött som i på randen till att ramla ihop i en våt fläck och eufori är hårfin lever vi sannerligen mitt i just nu. Studenten är som vilket annat projekt som helst, sa jag för några veckor sedan. Ett projekt med klar början och klart slut och jag visste ju (besserwisser som jag uppenbart var där och då) att när det är över, då är det liksom över. Just idag är jag inte alls lika säker……Jag kanske lever kvar i denna känsla for ever…..

2015-06-12 08.19.24

Resan fram till studentdagen var inte en ”klacka-räkmackor-resa” men med en suverän planering, massor av to-do-listor , hjälp av världens bästaste svärmor och övriga gemensamma krafter så blev det no stress liksom. Vi hade hela tiden läget under kontroll och det får  mig att känna att vi är rätt imba på att planera festligheter på lagom nivå maken och jag. Champagnefrulle startade dagen D och så här stilig var han vår son. Och glad….Om vi hade tur med vädret? Ja, döm själva!

2015-06-12 08.23.06Smart drag av skolan att sedan samla sina adepter kl 11 för stipdendier och tal, lunch på en havsnära restaurang och så tillbaka till skolan för klasstid och betygsutdelning. På pricken klockan 16 släpptes de sedan ut på skolans gård, efter ivrigt bankande på dörrarna som pedagogerna  CH och Harry vaktade. Först ut var TBs klass och inte helt otippat var han klackledare, samlade skocken runt sig och så sjöng det såväl Studentsången som hejarramsan: Oh ah Aspero, Säg oh, ah Aspero. Man kan säga att han var i zonen sonen…..hihihihi….

Pussar och kramar, blomster och flakåkning och sååååå mycket kärlek. Vilken otroligt underbar klass, så härliga killar och tjejer. Och jag gissar att det är många som kommer att känna enorm tomhet nu. Gabbe och jag for hem och plockade fram drink och tilltugg, buffé och annat härligt. Folket ramlade in, solen sken och stämningen var på topp. TBs önskan var solklar: inga lekar, ingen onödig uppmärksamhet, ingen sjås. Bara en skön jäkla fest som han uttryckte det.

student4

 

Och det blev det….Vi körde på ÖppetHus och lät bli att skicka inbjudningar, kolla antal. Lite spänning behöver man ju i tillvaron (och det är ju så mycket rektorskan, eller?). Men bra blev det. Note to self, lyssna på maken och TB lite oftare Mia! En underbar blandning människor kom – släkt likväl som vänner, barndomsvänner likväl som mer nyfunna de senastee åren. Och alla bara gled omkring i en slags härlig gemenskap. Precis som han hade önskat vor gode TB.

 

2015-06-12 20.45.59

TB och Le Bov som kom förbi med en skadad fot. I vår familj undlåter vi aldrig en möjlighet att kurera eller ta hand om någon så….

2015-06-12 22.32.26

Finaste Matilda och minst lika fina grabbgänget Jeppe, Rasmus och TB

2015-06-12 22.20.23Här skålas det utan att mesa…..Mogge, TB, Moa och KusEbba

2015-06-12 21.02.23

Mogge, TB och Dän the man samspråkar i soffan. Det blev många skålar, mycket gott snack och så lite Beerpong och annat skoj. Älskar den där känslan som nya konstellationer ger. Lovely!

2015-06-12 22.37.17

Gurra (som själv tog studenten förra onsdagen) kom från Malmö. Killarna har varit kompisar sedan de låg i sina mammors magar. Hihihihi!

2015-06-13 10.49.50

Många uppvaktningar blev det, även om TB själv tyckte att det var viktigast att alla kom inte att de hade en present med sig. Roligaste presenten var väl överlevnadskitet från underbara familjen Lindell (lånevovvarnas Axel och Elsa). Hihihihi!

2015-06-12 17.30.29

Underbara betyg (ett E, ett D och resten A och B på tre år) och en härlig utnämning som ”Klassens Stjärna” tillsammans med en ansenlig mängd blommor, hälsningar och studentdjur. Så mysigt att märka att vi, trots olika relationer till TB, beskriver honom så lika. Eller som hans profiltränare i skolan sa: Jag kände igen honom i allt det du beskriv (när TBs ömma mami snikade till sig några ögonblick och höll ett liiitet tal).  Han påpekade att vi inte skulle, men jga tror att han trots allt gillade det lite.

student4

Världens finaste TB! Vår förstfödde son! Vi är galet stolt över dig, ditt sätt att bemöta andra människor, möta situationer och prövningar samt din förmåga till hard work and dedication. Dina resultat tillsammans med din fallenhet för allmänbildning, argumentation och analytiskt tänkande är vi så imponerade av. Du kommer att klara dig fint…..Vi är inte ett dugg oroliga!

2015-06-13 01.27.47

Festen höll på in på småtimmarna och mami agerade Taxi3 fram till morgonkvisten. Det är något visst med att se dagen gry över fälten och veta att man inte har sovit en minut. Väl hemma straxt efter 04 såg huset ut såhär och att rektorskan var wild and crazy nog att bara krypa till kojs kan minsann gå till historien som något mycket anmärkningsvärt. Plötsligt händer det liksom……

2015-06-13 03.30.53

Summering: Maten räckte, drycken likaså (eventuellt blev det lite över). Sjukt rolig sammansättning människor och så härliga timmar denna milstolpsdag för TB. Tusen tack alla fantastiska vänner för att ni valde att dela TBs stora dag med oss. Ingen nämnd och definitivt ingen glömd. Trots att vi är trötta och sega idag är vi inte i närheten av randen till ett tröttsammanbrott, inte ens lite småirriterade. Idag har vi lullat omkring här i Happyvardag med varsitt fånigt leende på läpparna. Jag tror det kallas eufori. Puss på er allesammans från The Bark Family…..

Student

 

 

 

6 thoughts on “Var börjar man när man är mitt i?

 1. Underbara ord, som att vara på plats och uppleva studentdagens alla härliga känslor. Grattis TB till studenten.
  Vilken fantastisk härlig familj ni är.
  Kram kram

  • Åh vad gulligt sagt utav dig. Det blev en superhärlig dag, verkligen . Hoppas allt är bra med er. Kram Mia

 2. GRATTIS!!!
  Visst vill man bara göra om det igen, igen, igen….
  Efter en mycket jobbig grundskola så rusade min också upp med en massa A och två B så det var en både glad och stolt student som firade här.
  Jag hade ordning på allt innan studenten, och upplevde ingen stress varken innan eller efter. Men i veckan efter så har jag varit på väg att somna sittande under några dagar, en enorm trötthet men om det beror på studenten eller annat har jag ingen aning om. Men det blir säkert en urladdning som heter duga!
  Stor kram J

  • Tröttheten har övermannat mig. Kära nån så pömsig jag är hela tiden. Men helt underbart har vi haft och lyckligaste dagen i mitt liv sa han sonen. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *