Stick to the plan

Skolavslutningsdag it is….åtminstone för oss på Svettpärlan . Och även i år var vädergudarna med oss. Sol och sol och sol……Det blev en fantastisk dag. Även i år. Underbara människor som hjälps åt, massor av publik, sommarfinklädda barn, sång och musik och tal och kramar i massor. Vi avslutade allt med kaffe, saft och tårtkalas. Även i år. Jag tänker varje gång (jepp varje gång, vi har ju gjort 17 stycken nu) att jag är galet lyckligt lottad som får uppleva periodiseringen som ett läsår ger.

(Foto: Världens bästa Magnus Arwidsson)

Visst är det väl maffigt? På läktaren står Svettpärlans alla elever och personal – åk F längst ner och åk 9 längst upp. Vi sjunger allt från Nationalsången, via Den blomstertid till Gessle, Ledin och i år Hasse Andersson. Åk 9 sjunger sin avskedssång till skolan och i år till Gessles ”Här kommer alla känslorna”. Därefter bildar åk 8 rosport ner för läktaren och niorna vandrar ner. Åk 8 sjunger sedan sin avskedssång till niorna, delar ut rosorna till dem och vandrar sedan upp och ställer sig högst upp på läktaren som de nya niorna. Rektorskan håller tal och delar ut vårt Lassestipendium och sedan sjunger vi Den blomstertid som avslutning. Jag älskar det…….I år ställde dessutom lärarkören upp och gjorde ett bejublat framträdande. Så himla skoj…..

 

2015-06-10 14.05.41

Uppvaktade blev vi också av vår härliga personal, bästisMaria och jag. Tusen tack! Vi avslutade jobbedagen med personallunch, sång och tal och presenter. Andra år har man kunnat sitta i lugn och ro, dricka lite vin och njuta…..i år är det liiiiite annorlunda. I år vet man att man lever. I år är det verkligen stick to the plan som gäller….

Skolavslutning2

Fine Gabbe är stylad som en av sina favvisar, nämligen Carlgren i AIKs mål.

Skolavslutning

Rektorskan och Gabbe på väg till dagens äventyr

Nåväl, enligt plan skulle dagen idag handla om att kompletteringshandla, ställa upp bord och stolar i tältet, tvätta, stryka och fixa lite finansiella punkter samt ställa iordning dryck på kylning. Done……Det är det som är det fina med nogsamma to-do-listor. Om man fördelar lagom med saker per dag så behöver man inte bli superstressad hela tiden. Så länge man är klar för dagen så kan man ta de djupa andetagen. Därmed kan jag konkludera studentläget som fullt upp, men läget under kontroll och no stress liksom.

2015-03-10 17.07.43

Nu ikväll har TB killfest här hemma och det är fullt ös kan jag lova. Städat men uppsluppet. Tänk att dessa goa killar har slitit färdigt med gymnasiet nu. Somliga tar studenten här i staden idag, andra imorgon och resten på fredag. Ikväll fest, imorgon vila, fredag champagnefrulle, gemensam lunch, skolhäng och utspark framåt kvällningen. Och så fest här hemma på kvällen. Om några timmar skall grabbarna skjutas till staden och sedan hämtas framåt tresnåret inatt. Däremellan skall rektorskan vila kudden sjukvartitimmen som mor Anita säger.

Kramen om från Mia

 

6 thoughts on “Stick to the plan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *