Slagna hjältar en nationaldag

Kära nån, idag slår vi nog någon typ av rekord i sömndimmig blick och gäspningar här i Happyvardag. Gårdagens intensivitet tar helt klart ut sin rätt idag. Nattens hämtning gick smidigt, men den ljusa årstiden har sina tillkortakommanden även om det är svårt att tro. Men det ljusnar ju redan innan man når hemmet, öppna fönster bjuder in fågelsång och kvitter, den morgonbegynnande syrendoften virvlar omkring i sovrummet. Lägg därtill lite stökigt med en förstärkt känslopalett för oss allesamamns så här i studenttider. Somliga dagar blir det så enormt tydligt att det fattas en viktig person i vårt lilv. Klarvaken! Klarvakenhet när natten övergår i morgon är känslosam. När viktiga milstolpar nås skaver saknaden och ska samsas med andra viktiga känslor som glädje, stolthet och kärleken till livet……Somliga somnade så småningom, rektorskan vakade in morgonen. Såg morgonljuset andas över mina älskade pojkars pannor, upplevde kärleken övermanna hela min existens, kände de tunga tårarna sakta rinna nerför mina kinder. Så håller våra känslor varandra i hand. Kanske är det så det kommer att vara nu……

2015-04-19 14.39.46

Klockan 8.10 styrde tre av oss kosan mot Saxemara för turnering för Gabbe och hans Blekinges blåvitt. Det var visst utlovat sol och härliga 20 grader men låt mig bara kort säga att felklädda, felklädda har fått en helt ny innebörd. Shorts, tischa, solglajjor, blåst, moln och regn. Jomenvisst, somliga dagar är skönare än andra! Men att det var fint igår gör ändå att jag förlåter dagen. Härligt att se Gabbe och grabbarna spela. Underbar utveckling bara de sista veckorna när det gäller positioner, passningar och spel. Och så deras föredömliga lagkänsla förstås! Lunch på plats med kolgrillad korv med bröd – mumma! Många matcher och en trött Gabbe på vägen hem, snabbdusch och så iväg och helghandla. När vi kom hem igen möttes vi av detta….

Kung på natten….slagen hjälte på dagen. Milou vaktar sin lillhusse med sitt liv. Det blev en lång baldag och jag måste bara dela med mig av ett underbart kort på TB och hans fina klasskompis Rachel.

Nu har vi kikat på matchen Häcken -AIK och den matchen var ju knappast den mest tempofyllda, ej heller bjöds det på propagandafotboll men en poäng it is. En liten powernap i halvlek hann rektorskan också med så nu finns det en chans att jag kan hålla ögonen öppna längre än till 21. Dags att preppa lite käk. Ikväll bjuds det på pepparbiff till somliga och varmrökt lax till andra. En knaperstekt rösti till, lite krispig sallad med marinerade rädisor och så sides som ost, kex och röror. Och ikväll, ikväll unnar jag mig minsann ett glas vin.

Happy Nationaldag folket! Kram Mia

 

2 thoughts on “Slagna hjältar en nationaldag

  1. Så där såg det ut i vår soffa också dagen efter balen, och i typ två-tre dagar efter studenten… den är tuff, studenten alltså 😉 Men såå underbart, jag vill göra om det!!
    Kram J

    • Skönt att ha det gjort…så tänker jag. Har lite bekymmer med att se nära och kära vara berusade. Tyvärr…..Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *