Familytime

Resa mot sol och värme i all sin glans, men här glädjer vi oss över att bara familjetiden tillsammans fanns. Det är inte per automatik så enkelt att sammanfoga 4 personers kalendrar och scheman, önskemål och behov, ekonomiska förutsättningar och annat smått och gott. Med en sommarsemester till ljuvliga Florida planerad kunde inte utsvävningarna bli för stora och helt ärligt, vi i Happyvardag brukar inte göra så många småtripper under övriga årets gång så…..I år var vi dock helt övertygade om att det var hög tid för liten Gabriel att få uppleva den allsvenska seriepremiären på plats med sitt älskade AIK. Vi hängde på låset för att köpa biljetter, boka hotell och idag…idag var det äntligen dags att sätta sig i bilen för avfärd mot huvudstaden.

Det sköna med en helgutflykt är definitivt att man inte behöver så många förberedelser. Packningen blir väldigt lagom, kyl behöver inte rensas ut och inga andra saker ordnas upp. Det räcker med att låsa och larma hus, lämna Milou hos finaste svärisarna and off we go…..Det är något visst med att åka bil långt också. Ni vet den där tiden som blir gemensam på något sätt. Någon som kör (ganska naturligt ja), någon som dåsar och dregelsover (förhoppningsvis inte alls samma person), någon som botaniserar vilt bland sina medhavda prylar. Musik som spelas, tidningar som bläddras och så småprat om ditten och datten. Ett pittstopp för energipåfyllnad (det tar på krafterna att dregelsova minsann) och så vidare i trafiken.

2015-04-05 11.57.02

Suveränt käk på Tindered och så mysig stämning. Maken körde förstås hela vägen och vi andra spelade, dregelsov och läste oss igenom de delar av resan då vi inte hade högljudda diskussioner om diverse olika ting i tillvaron, märkte ord på varandra och diggade  (samt odiggade) varandras musik. Väl framme i Estocholmo checkade vi in och äntrade vår svit. Nice! Bubbis och Morran drog på spaaaaa och somliga andra (som chauffören exempelvis) slappade i soffan. En lång stunds poolande med många dyk, stå-på-händer, kullerbyttor och andra konster avslutades med en het bastu och en svalkande dusch. Lovely!

2015-04-05 19.50.28

Tunnelbanan till Mariatorget och så letade vi oss fram till Da Luigiu, makens val av Italienare för kvällen. Här mumsade vi vitlöksbröd doppade i underbar olja, pojkarna tog sedan Le Pizze och rektorskan en Pollo Ripieno (parma och salviafylld i tomat och vitvinssås samt ugnsrostade morätter). Till det drack vi förstås iskall Morettiöl. Ja, inte Gabriel förstås, han fick nöja sig med cola. Det satt som en smäck.

2015-04-05 18.00.59

Vi fick cykelbordet, btw. Vi valde att smälta maten på hemvägen, varför apostlahästarna fick jobba. Maken körde stadsvandring vs so-utbildning på vägen hem och alla lyssnade nogsamt. Vi hann avhandla Slussen, Paganini, Slottet, Gamla Stan, Regering-riksdag, varför Drottninggatan är så rak, statsskick, Stockholms blodbad mm.

2015-04-05 19.09.29

Nu är vi tidsenliga! Maken kör stereo och inväntar Arne Dahl på tv samt kollar in golf på ena Ipaden, TB har precis avhandlat nästa helgs Köpenhamnsresa med Oliver och har nu pluggat in hörlurar och kollar sin dator. Gabriel kör stereo med ena Ipaden och sitt Nintendo 3DS och rektorskan sitter vi datorn. Familjen samlad under ett tak men uppenbart har vi pratat färdigt med varandra för en stund nu. Hihihihi…..Nu kolla tv, snart natta kudde. Imorgon vankas det såväl hotellfrulle som bad och sedan fotboll. Lovely!

Dagens highlight: Poolbad och en stunds låtsassemester på sydligare breddgrader genom ett bastubesök.

Kram Mia

 

8 thoughts on “Familytime

    • Jajamensan, skulle kunnat fyllt flera dagar till men nu väntas det nya äventyr på hemmaplan minsann. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *