Vilket Aprilskämt!

Idag vågar man knappt skriva något, än mindre kommentera något man läst. På förekommen anledning alltså. Stora lurendrejeridagen är ingen dag jag ömmar för precis, även om man minsann får försöka spela med för barnens skull i skolan. Och så alla dessa diskussioner om vad som är varje nyhetssändnings-och tidningsskämt. Det största skämtet idag är, kanske inte speciellt otippat, vädret. April är en nyckfull månad och inte blir det bättre av att det är den första i månaden.

003

Igår heldagsregn, men imorse vaknade vi minsann till uppehåll och fågelkvitter. Bara det kan ju upplevas som ett skämt i sig. Lite mulen morgon/förmiddag men efter lunch visade sig plötsligt solen. På hemväg vid 14.30 visade sig vädret från en fantastisk sida och efter uppackning av helghandlade varor (mycket skämtsamt det där med. Helghandling på en onsdag…..) satte jag mig på trappen med solen i nobban, eftermiddagsfikat i handen och bara njöt. Mitt i all denna härlighet öppnar sig plötsligen himlen och det är inte regn som faller. Det är stora hagelkulor. Rektorskan tittar sig vimsigt omkring i tron att det är just ett aprilskämt och att någon (typ maken) står med en hink och öser ut krossad is eller nåt. Nädå….går in och påbörjar lite påskpynt (och där tillkommer ännu ett påskskämt. Moi pyntar? ) och plötsligen skiner solen igen. BTW, den skiner fortfarande men nu vägrar jag gå ut mer.

010

Första april på jobbet har ändå passerat på ett positivt sätt. Jag har fått mycket färdat inför påskledigheten och jag hann som sagt var helghandla på vägen hem. Underbart! Jag kan dock ha chickanerat en försäljare från ett vattenföretag idag är jag rädd. Förra veckan installerades en ny vattenautomat på jobbet med still water eller sparkling dito och den är inte bara bra utan snygg också. En oslagbar kombo för rektorskan som ni säkert förstår. Idag uppenbarar sig en kille från ett helt annat företag och menar att de har tagit över driften av dessa, men tyvärr har de inte samma sorts automater att tillgå. Jag spelar först med och vi får nya etiketter och telefonnummer samt kommer överens om hur vi gör framöver. Vad han kanske inte alls märker, som inte har träffat mig förut, är att jag är hyfsat kort i tonen och inte alls så entusiastisk som jag brukar (i tron att det är just ett aprilskämt). Han lämnar byggnaden och sedan ringer jag upp huvudkontoret och meddelar att deras kille glömde säga ”April, april”. Känslan som uppstår när man möter den tystnaden…den känslan mina vänner. Ungefär som att vilja sjunka genom golvet möter pratapåhysterisktmycketochfortförattskylaöver. Sorry bästisMaria, det är väl du som ska ha kontakten med dem sedan kan jag tro…..

006

Nu är det dags att dra på träningskläderna och möta aprilvädret. Gabriel skall träna och mami skall ut och lufta kroppen en stund. Entlich!  TB ska ut och käka och sedan på bio med killgänget, maken får snällt hålla ställningen på hemmaplan tillsammans med Milou. Ikväll njuter vi av mat från den gyllene bågen.

Dagens highlight: Är någon som komma skall ikväll. Ikväll kommer nämligen förtjusande vovveDoris hit och ska fira påsk med oss. Längtar!

Kram Mia

10 thoughts on “Vilket Aprilskämt!

 1. Vad som inte är ett aprilskämt är att vår påsk är inställd. Även i år. Förra påsken fick Maken hjärtinfarkt, i år har han lunginflammation. Tråkigare än tråkigt, han är bra dålig också 🙁
  Hoppas er påsk blir mysig! Vi fick också en hagelskur, mitt i solskenet!

 2. Ha ha ha oups!! Tur det inte är DU som ska ha fortsatt kontakt med dem då;-)
  Här har vädret med varit minst sagt nyckfullt. Vi får se vad storstaden har att erbjuda i helgen.. packar väl med för mycket som vanligt;-)
  Ha nu en riktigt skön och fin påskhelg!
  Kram Anna

 3. Ja, jag undrar fortfarande om det var ett skämt eller vad? Märkligt! Så ni ska till stora staden ni med Anna? Vi reser dit och skall se allsvenska premiären i fotboll, bo på hotell och käka restaurangmat. Underbart!
  Kram Mia

 4. Mycket märkligt att de har köpt upp så tätt inpå er installation utan att ni fått reda på det innan… jag hade också trott det var ett skämt 😉
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *