Pimp the villa – the male way!

Kvinnligt vs manligt. Stereotypa könsmönster vs könsneutrala diton. Makt vs list. Likaförlika vs vadsompassarsigbäst. Ja, dialektiken skulle jag kunna konkretiserar i det nästintill oändliga. Väldigt många saker i vår värld belyses bäst genom dess motsatser. Perspektiv ger nyttiga nya synvinklar. Om du har modet att öppna såväl dina ögon som din själ och ditt sinne förstås. Hur har du det med det där egentligen?

Tja, rektorskan är på många sätt en smidig person som navigerar genom tillvaron med målet ”så bra som möjligt för så många som möjligt samtidigt”.  Maken hävdar inte sällan att jag ändå när en önskan om att få driva igenom min vilja. Och helt ärligt, är det inte i det närmaste det vi alla drivs av. Att vi liksom har en klar uppfattning om våra önskemål och behov, våra tankar och idéer, vår vilja och våra mål? Vad som passar bäst när, var och hur? Hur trist skulle det inte vara om vi bara drev omkring som blomkrukor och inte hade någon egen vilja, ingen egen uppfattning, no nothing. Själv kan jag bara säga att jag får pytteskinn (och då menar jag inte av vällust) när någon svarar mig exempelvis: ”Det kvittar. Eller gör som du själv tycker.” För att inte tala om när svaret  på vad vi ska planera till mat blir: ”Jag tar det du lagar” (signerat maken då). Alltså jag gillar tydlighet, svar, förslag och tyckande även om jag inte gillar just svaret, tyckandet eller förslaget i sig. Jag vill veta var människor befinner sig i olika uppfattningar, inte gissa mig till sådant. Och eftersom jag gillar det, agerar efter just denna uppfattning.

När det kommer till hem och inredning kan jag inte titulera mig som kunnig precis, men jag har ju en hel del uppfattning vilket ni säkert redan gissat er till. Vi har gått från en allskönsblandning när vi flyttade in för en herrans massa år sedan, via ett ytterst minimalistiskt inrett hem i svart och vitt och ett där påföljande shabbychictema möter romantische strasse till vårt nuvarande varjerumharsitttema. Hahaha, skulle önska att jag kunde krypa in i era huvuden och dela de bilder ni ser framför er nu. Men kort och gott, vi trivs väldigt bra med svart och vitt, grått och naggat men också lite marint. Det känns väldigt lagom just nu. Som en Gott&Blandat påse.

Själv tycker jag att jag har ett klart tema kring hur saker placeras på öppna ytor, exempelvis magasinhögar, ljus, foton, ögongodis. Jag gillar lagom och symmetri bäst och där sakerna som sätts tillsammans harmonierar. Jag gillar inte att ha en massa saker framme som klädhögar och prylar, vilket innebär att jag plockar mest hela tiden. Somliga andra i den här familjen verkar uppenbart vara av annan åsikt. Det finns någon som mer än gärna skyltar och skyltar om med sina prylar, exponerar och visar upp allt som går att placeras på precis alla tomma ytor som finns. Giv mig styrka……Någon annan gillar att stapla saker lite varstans och någon exponerar vissa väl valda saker på lite otippade ställen. Eller vad sägs om nedanstående bilder:

2015-03-22 09.41.21

Nya pjucks modell Stan Smith (förstås) som maken har valt att placera som ett stilleben.

2015-03-30 19.48.06

Och se där, mitt i rektorskans stilleben har det smugit sig in två….ja, ni ser rätt, två golfklubbor. Dessa utposterade golfklubbor lite varstans i huset har en synnerligen väl genomtänkt funktion, allt enligt makens utsagor. De är nämligen greppvänliga närhelst man går förbi och man kan då köra en provswing alt ett provslag. Oh holy Mary, måtte inte yngste sonen ta efter detta också.

007

Jepp, the male way of styling var det där. Vill ni ha några fler tips eller kanske få mer inspo är det bara att kontakta maken. Gissar att han mer än gärna delar med sig av värdefulla små tips och idéer. Tisdagen är genomjobbad, regnet öser ner och brasan sprakar. Vi har precis avnjutit några krispiga springrolls och ett nybakat luftigt grekiskt lantbröd med diverse olika delikatesser till och laddar som bäst för Sveriges fotbollsmatch ikväll.

Dagens highlight: Kan nu titulera mig i full gång med mina PU-samtal på jobbet. Så mysigt att få sitta ner en stund på tu man hand och prata igenom så viktiga saker som bemötande och attityder.

Kram Mia

 

6 thoughts on “Pimp the villa – the male way!

 1. Känner igen det där svaret med middagen, hatar det, eller så kommer sådana där alternativ som fläskfile med grönpepparsås som vi definitivt inte har allt hemma till. Och det där ständiga plockandet för att hålla det snyggt och prydligt känns igen det med men här är det mest småttingarna som sabbar min stilleben med skor och annat spännande.

 2. Ha ha ha, ja han försöker ju iaf;-))))
  Fast det hade inte blivit långvarigt här hemma kan jag säga..;) Det jag inte vet var han tänker ha hamnar i hans snick så får han ta hand om det därifrån.. Fast han ställer sällan saker lite här o var.. faktiskt;-)
  Men visst känner jag igen det där… För ibland VILL man bara ha ETT rakt svar. Som när man frågar barn, de säger väl aldrig, ”bestäm du…”
  Natti natt!
  Kram Anna

 3. Haha,m det där inredningen flödar här hemma också. eller vad sägs om att duschhandduk hänger på tork på trappräcket? Stringtrosor utspridda i husets nedervåning (i bästa fall, ibland även på övervåning)? Soppåsar lite strategiskt utplacerade? Begagnade tops på handfatet? Halsduk på ett annat trappräcke?
  Alltså jag blir så matt och har slutat plocka efter andra, jag orkar inte och det är kanske därför jag tycker vårt hem ser så megatråkigt ut. Det är inte ens roligt att t ex påskpynta. För vem vill ha ett par begagnade stringtrosor i riset???
  Gahahaaaa vad skönt när hälften av oss har flyttat hemifrån 😉
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *