Det krävs en synnerligen fin personlighet…..

….i dagar som dessa. Dagar då himlen är blygrå, vinden viner kring knuten och regnet står som spön i backen. Dagar då man vid korta små ögonblick kan förnimma känslan av vår och man någonstans ser ljuset, men där man brutalt slängs tillbaka till en sydsvensk taskig vinterdag. Dagar då den tunga grå, trippelitroppande och unkna yllefilten fullständigt bäddar in tillvaron och skänker mycket lite hopp om sol, värme och ljus. Dagar då längtan efter vår och sommar är tärande.

2015-03-29 09.02.50

Det är inte svårt att vara glad och lycklig när allt går som man själv önskar och vill. Det är inte ett dugg svårt att glädjas med medmänniskors framgång när man själv känner att man har flow. Det är inte svårt att visa kärlek, värme och ombrysamhet då man själv är harmonisk, trygg och påfylld av andras kärlek. Det är inte ett dugg svårt att ta de rätta besluten, göra det taktiska valen. följa den rätta vägen när livet är snällt mot en.Men det krävs en synnerligen fin personlighet för att orka glädjas med dem som har framgång när livet ger en svåra prövningar, när man själv känner sig helt ur fas och när man tvivlar på sin egen roll kopplat till andra människor. Det krävs sannerligen en stor portion mod, kraft och vilja för att stå ut med sig själv ibland. Och icke desto mindre, det är inte sällan det livet handlar om. Att stå ut med sig själv när man inte är på topp, när man inte levererar, när man inte lever upp till de (ibland utopiska) förväntningar man själv sätter upp. När man helt enkelt inte är till sin fördel. Att lära sig att stå ut med sig själv, att ha överseende med sina fel, brister och sina mindre fördelaktiga egenheter, att inte ta sig själv på för stort allvar. Där mina vänner, där har vi kanske nyckeln till den trygga självkänslan. Livet är sällan ett rak och lättsam korridor, längs vilken vi färdas fritt och obehindrat…..For sure!

003

Tror ni hon har en dipp rektorskan? Nädå, idag drivs jag av bara en liten lätt släng av avundsjuka (modell limegrön men ändå)…..Det krävs som sagt en synnerligen fin personlighet som gläds åt andra människor och idag, idag är jag inte ett dugg fin. Idag lämnade bästisMaria och hennes familj denna fantastiska yllefiltstillvaro, där vi dessutom fick snöblandat och alla eleverna kom in ömsom dyblöta ömsom geggiga efter lunchrasten, för en nästan tre veckor lång semester i Florida.

021

Jobbigt! Att familjen Nilsson drar till Florida tillhör inte ovanligheterna och några gånger har vi rest ihop. Inte heller i år är det ett alternativ, tyvärr. Men jag är förstås galet glad för deras skull (min avundsjuka till trots). Semester betyder tillsammanstid och det är så värdefullt. Extra glad är jag dessutom eftersom deras förra semester blev kraftigt tilltufsad då Lasse dog därborta i Thailand (de var ju iväg samtidigt). Nu hoppas jag att de ska få en helt FAB resa och jag ska frossa i deras bilder och längta mig tillbaka. För det är ju precis där min avundsjuka grundar sig – vetskapen om precis vartenda ställe, varenda aktivitet, varenda känsla. Så härligt!

Jobbedag och så svängde jag hem Maria efter lunch. Tillbaka och färdade saker till 14.30 och så hem. Mysig fika med makens kompisLarsJohan (han har varit i Florida i 3 veckor….), middagstrix och så besök på bästa vårdinrättningen 24//7/365 för en koll av TBs spökande knä. Tid till Il doctore på torsdag. Stackaren, motigt värre nu känns det som. Fantastiskt att han håller humöret i schack som han gör…..

Dagens highlight: Gabriels kompisCalle som var med hemma idag. Tänk att två kids kan låta mindre än ett! FAB!

Kram Mia

4 thoughts on “Det krävs en synnerligen fin personlighet…..

  1. Förstår att du är lite limegrön 😉 Men gläds åt att när de kommer hem har vi (förhoppningsvis) vår på riktigt här hemma…. hoppas hoppas hopas!!
    Kram sötnos //J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *