Hur jag trivs med min nya friss

Några veckor som ”New improved me” har gått och ni kanske undrar hur det går för den mycket ohändiga rektorskan, med ny friss, mitt i stylingträsket? Eller också bara ångrar ni att ni någonsin skänkte det där en tanke, vad vet jag. Svaret är enkelt, mycket enkelt: Väldigt bra! Ja, alltså jag trivs väldigt bra. Om jag får till frissen som sköna Helena fixade åt mig? Nja, kanske inte riktigt. Eller inte alls egentligen så där snajsigt som det blev just på klippdagen. Men ändå, ändå riktigt ok för att vara rektorskan. Helena var ju så noga med att checka av min inställning och mina skills innan hon satte saxen i huvudet på mig (oj, det där lät något mina vänner) och sedan visade hon så himla pedagogiskt för mig. Och ja, jag kan härmas. Helt ärligt är jag verkligen skitduktig på att härmas. Så jag står där på morgonen med ett försök till tungan rätt i mun. Försöker lika självklart som Helena rycka tag i lite delar av håret sådär random, lyfta, spraya, rufsa och borsta mycket bestämt åt lite olika håll. Just det där momentet gör mig lika nervös vareviga gång, men jag har ännu varken stött på stora hårtussavfallet eller ”fastnamedborstenochvirrainännumer”, ej heller någon typ av lättare hjärnskakning. Härliga blodtrycksfallet inträffar dock vid varje hårstylingssejour.

2015-02-24 15.12.22

Det går till såhär:

Jag har tovat ut hår, lagt benan, sprayat, masserat och borstat aggressivt. (redan då är jag helt andfådd, men det är en annan historia). Jag vänder huvudet uppåner och sätter igång med hårfönen. Det tar en stund eftersom jag har väldigt många hårstrån (har min kunnige svärmor informerat mig om). När det är hyfsat torrt kommer det mycket kritiska momentet resa upp huvudet. Trots att jag först lägger ifrån mig hårfön och tar tag i sideboardet innan jag försöker resa upp huvudet, så rullar ögonen runt i skallen som värsta Poltergeistkopian (och med det blir det lite mörkt i blicken) och benen viker sig och vips pladask, där ligger rektorskan raklång på golvet.

Varpå maken säger: ”Ups a Daisy” (hoppsansa på svenska för er som undrar). Vad gör du?

Vimmelkantiga rektorskan som snabbt ska försöka komma på benen igen (vad är det med en när man har fallit omkull egentligen? Varför tror man att ingen/alla har sett och att man måste resa sig extremt snabbt för att liksom rättfärdiga situationen?) mumlar alltid: Tyyyyst! Ska bara fokusera blicken.

Efter 24 år tillsammans har han lärt sig att vara rädd om livhanken och inte komma på tanken att:

a. kommentera mer

b. försöka hjälpa mig upp

Därefter brukar det gå som en dans. Brutala utborstningen av håret, lilla värmebortsblåsen (nope, provar aldrig mer plattång. Har bränt mig illa såväl på fingrar som i örsnibbar och allt annat däremellan känns det som) och så snabba spraysejouren. Et Voíla! Alles bereit!

2015-03-29 13.32.02

Jag trivs bra. Stylingen funkar faktiskt över förväntan (bortsett från svimningsanfallen då) och jag känner mig hemma i min friss. Stylingprodukterna är lätta att använda och luktar gudomligt (klart avgörande för rektorskan). Nästa klippning i maj skall det dock klippas i samma friss men kortare. Färgen är jag extremt nöjd med. Naturligt ljus. Och jag vet ju hur ljust det blir på sommaren så….Perfect!

2015-03-29 09.02.50

Igår firade vi Earth Hour med kortspel i fladdrande ljussken. Och vardagsrummet ombyggt till Gladiatorarena. Jippie! Imorse ringde klockan tidigt, alldeles väldigt tidigt med tanke på att vi numera lever i sommartid. Som han har kämpat med att bli frisk liten Gabriel. Feber sedan i tisdags och igår lördag första feberfria dagen. Idag Coerver Skills Day med teknikträning på hög nivå. Vi bestämmer oss för att han får vara med på allt som inte innebär så stora ansträngningar och vad händer……Vi vaknar till grå sky, ilsken blåst och vertikalt regn. Man kan säga att Åvallens konstgräsarena har visat sig från en bättre sida. Väl påpälsade, men mot den här typen av regn är det verkligensvårt att värja sig. Särskilt om fötterna. Trärnarna kör igång, exemplarisk disciplin och mycket kommunikation på engelska (listen, pay attention, try). Vid första pausen är alla regntunga och jag kan lova att dyngsur/dyblöt har fått en helt ny innebörd för oss alla. Till och med Gabriel fryser och ni som känner honom vet att kan lätt kan gå i tischa och shorts tidig vår och sen höst. Flera packar ihop och lämnar träningen, vi värmer oss och byter om till torra grejor, provar en stund till. Straxt innan lunch inser vi att om han inte ska ligga nerbäddad igen är det dags att dra hem. Gabriel gråter tunga, tysta tårar. Hem och varma duschen, varma kläder och så mys framför brasan. Mami får snällt traska ut på långpromenaden med Milou.

Nu skiner plötsligen solen och klockan är straxt halv tre. Man kan ju inte låta bli att bli lite förbannad på  vädret (och ja jag veeeet att man inte ska bli förbannad på sådant man icke kan påverka. Men om solh-vetet kunde skina hela dagen igår och börja nu i eftermiddag så borde den kunnat vara på rätt plats imorse också). Här i Happyvardag går vi på sparlåga och inväntar en tur till lokala matrestaurangen TimeOut. Någon är grymt pizzasugen, någon annan längtar efter en nachostallrik. Ikväll tar vi soffhäng och tv-titt. Bara 4 jobbedagar bort väntar ett påsklov. Me like!

Dagens highlight: Eller nattens. TB kom hem nöjd och glad efter en helkväll med poker och häng med grabbarna. Gabriel var så himla nöjd med teknikträningen (bortsett från regn coh kylan då) och pratar glatt om alla övningar. Nu kör han egenträning med plastboll inomhus. Givetvis iförd sitt nya Coerver Coachingställ på. Glada söner=happy mami

Kram Mia

 

 

5 thoughts on “Hur jag trivs med min nya friss

 1. Ha ha ha du är ju bar för härlig!!! Tack för den mycket pedaggiska lektonen i hairstyling :-)))
  Jag klippte ju med till i veckan och en klassisk page för mig med som jag kan variera med locka om jag är på det humöret,dvs tillbringa en hel del tid framför spegeln med locktången i högsta hugg;-)
  Kram Anna

  • Du, du kanske kan hålla en kurs i det där med locktång. Eller videoblogga om det där kanske. Det skulle öka mina chanser avsevärt att lära mig. Kram på dig raring

 2. Vad kul att du trivs och får till frissen alldeles själv, synd bara att du gör det med livet som insats 😉 Du e´ för go!!
  Jag kör ungefär samma svimningsmelodi på gymmet vissa stunder… vojne, vojne..
  Kram på dig //J

  • Hahaha, ungefär som när jag ska torka disken. Kan inte flytta blicken från torkningen och samtidigt lyfta armarna för att sätta upp i skåpen. Samma svimningstendens då. Visst är man charmig värre alltså. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *