Matlagningsorgie i vabbträsket

Jepp, kortaste strået drog rektorskan och fick vabba liten feberhet Gabriel idag. Och tur var väl det, ty nattsömnen kan ju knappast kategoriseras som magisk i alla fall. Jag har spenderat merparten av natten på madrassen med Gabriel. I ett virrvarr av täcken och kuddar, filtar och gosedjur, vetekudde och snytpapper. Baddat feberhet panna, hållit lika feberheta små händer och känt extremt feberheta små fötter mot min nakna hud. Tvingat i bubbelvatten, nässpray och alvedon. Tröstat och vaggat i min famn. På något vis var det en befrielse att bara tassa upp och sno morgonrocken runt pyjamasen, göra fulle åt make och TB och sedan bara krypa ner i sängen en stund. En 40 minuter i horisontellt läge så var jag plötsligt redo för dagen.

004

Dagen har inte bjudit på något högre tempo precis. Vi har mest hållit oss i soffhörnet och Gabriel har legat nerbäddad – ömsom tv-tittandes och ömsom slumrandes. Lite glass, lite dricka och lite kex. Mami har gjort en utflykt till matbordet och där fixat den månatliga hemmaekonomin samt stått i köket och fixat stryktvätten. Lite skoljobb har fixats jämte Gabriel i soffan och några jobbsamtal har pratats i mobilens headset. Efter makens hemkomst drog mami till lokala matbutiken för lite inköp. Och sen, sen flög själve matlagningsmonstret i mig. Jag fixade tacofärsen och cajunkycklingen, gjorde vitlökssmör och fetaostdipp,currydito och en pastasås innan jag tog itu med kvällens middagsprepp. Vad hände liksom? Hur eller hur, vansinnigt skönt att ha lite alternativ till de kommande dagarna som inte kräver att köket ser ut som värsta slagfältet.

Imported from Pixbox

Inte riktigt denna somriga buffé blev det idag, men njöt gjorde vi ändå. Jag preppade cajunkotletter (och ja, TBs var mer kokt än stekt eftersom han inte får tugga speciellt mycket pga sin käkledsinflammation) och torskrygg med kall sås och hash browns (in Swedish råraka, Rösti enligt Schweizisk matlagningskonst). OMG, det där är en nygammal favvis som just nu är väldigt frekvent återkommande på middagsbordet i vår blekingska Happyvardag. Så enkel att göra men så mycket roligare än vanligt stekt potatis. Left overs blev det förstås, så tillsammans med allt annat jag preppat idag så lär vi klara oss några dagar utan matlagning från scratch. Lovely!

Dagens highlight: Oceaner av mystid tillsammans med Gabriel i soffan. Så snabbt tillvaron snurrar annars och så sakta allt går vid sjukdom på hemmaplan. Jag väljer att njuta av att pyssla om, istället för att stressa upp mig över det som måste ställas in på annat håll.

Kram Mia

 

10 thoughts on “Matlagningsorgie i vabbträsket

 1. Å, kom hit o ha matlagningsrace med… Här var det maken som fixade handlingen idag, jag får ju ibland lite panik då…Vet inte varför det stressar mig så att handla men ibland gör det det. Iaf såna där storhandlingar…
  O du, alltid så kloka ord. Just nu är allt väldigt luddigt och det gör väl att man känner mig ganska orolig… Tanken var att jag skulle börja lite nästa vecka, men inget är klart på jobbet än vad jag ska göra så… Men jag styr inte över detta just nu, men ovisshet gillar inte jag… alls.

  Hoppas nu killen kryar på sig, inte kul att vara sjuk så. Ua ua.. Men att ha mamma hemma och bli ompysslad är ju rätt ok ändå <3
  Sov så gott!
  Kramar Anna

  • Åh vad tokigt med att det inte är klart på jobbet. Du behöver ju liksom inte mer ovisshet utan precis tvärtom. Skönt att ha mycket mat hemma och färdiglagat, märkte jag inte minst då jag kom hem från ett sent kvällsmöte igår. Kram kram

 2. Ps: jo… Det där med de där barnen.. kom att tänka på en sak Tyra sa idag… Mannen har ett event med jobbet hela dagen o kvällen imorgon och jag har ju min yoga. Hon kan följa med och har så gjort, så jag frågade henne ikväll vilket hon ville. Åka på yoga eller vara hemma… Men hon ville ha en myskväll med mamma <3 Hjärtat. Så får det bli. Hon o jag och mys imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *