Världsfinaste lampan

Jag är verkligen ingen inredningsexpert och jag har sannerligen inte den där riktiga fingerspitzgefühlen heller, men åsikter om vad som är fint det har jag många. Vi har en salig blandning av stilar här i vår blekingska Happyvardag, men bara sådant som vi verkligen gillar får stanna kvar i huset. För några år sedan råkade jag tyvärr slå sönder en vacker lampa och jag har inte kommit mig för att köpa en ny. Och så kom våra fina vänner Eva-Lotta och Clas över med en present som tack för att vi hade deras söta vovvar, Axel och Elsa, boende här när de var i Florida, Gissa om jag blev nöjd alltså….

2015-03-22 09.42.18

Lampan heter Flaggskär och är från Karlskrona Lampfabrik. En underbar oljelampa som nu står jämte Lasse på vårt sideboard och lyser upp så vackert. Jag kan faktiskt inte tänka mig en enda annan lampa som skulle kunnat passa bättre där. Tack söta ni, att få gosa era vovvar är egentligen helt nog för oss och nu fick vi såväl finlampa som finvin, eller vad sägs om en Amarone. Ljuvligt!

2015-03-22 09.41.42

 

Här hemma har vi precis tagit oss igenom veckans första jobbedag och kan ni tro det, idag hade vi bara en personal f-ledig och en som vabbade. Jag är nästan i chock. Inte ett enda samtal, inte ett enda mess denna morgon. Plötsligen hade jag hur mycket tid som helst för morgonbestyren. Intensivt ändå på jobbet, många möten och mycket som måste jobbas ikapp men nu, nu är vi hemma för dagen. Brasan sprakar, kylan utomhus är påtaglig, min ögonlock är mer än lovligt tung. På spisen puttrar heta cajungrytan, tvättmaskinen snurrar och stryktvätten ropar på mig. Just det sista ropet tror jag att jag ska låtsas inte ha hört och istället ta 5 minuter på sofflocket. Ikväll blir det skol- och skrivjobb samt förstås underbara Parneviks på TV. Happy Monday folket!

Dagens highlight: Att se min härliga personal i åk F-3 genrepa inför sin teater. Snacka om människor som kan konsten att bjuda på sig själva.

Kram Mia

8 thoughts on “Världsfinaste lampan

  1. Åååååå, den har jag med kikat på!! Skulle gärna ha ett exemplar av en sån här hemma 😉
    Annars är det surr här just nu och har svårt att fokusera. Men kanske känns det lite klarare efter imorgon jag vet inte..
    Men nu ska jag nog gå o sova iaf.
    Kram Anna

    • Du tror inte att det har varit lite väl intensivt ett tag nu – känts som om du verkligen har skruvat upp tempot. Back to basic raring…..Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *