Med solen in i mars

Men är det galet eller? Idag skriver vi redan den 5 mars och solen skiner så vackert över vår blekingska skärgård. Det är ju inga värmande temperaturer precis  (minusgrader och rejäl frost inatt) och för att vara helt ärlig är vinden ganska bitig men icke desto mindre, solen är framme och det blir allt ljusare för varje dag som går. Jag struntar blankt i att mina fönster är alldeles grimliga av den grå yllefiltens eviga trippelitroppande här i vinter. Jag struntar lika blankt i att golven ser ut som värsta reklamfilmen för fläckborttagningsmedel. Idag bara ler jag ikapp med solen mina vänner.

010

Och det behövs. Leendet alltså. Allt blir lättare med leende och ett och ett annat gapskratt. Vi sliter fortfarande med kraftigt reducerat manskap på jobbet och vi som är kvar har en tendens att vara lite överallt och ingenstans, vilket ger något av ett stresspåslag. Inför morgondagen är vi än så länge fler tillbaka än insjuknade och det hoppas jag skall förbli så. Helt ärligt är vi inte så många kvar som inte har legat däckade så…..Leendet behövs garanterat också genom en del diskussioner med lite olika aktörer. Genom ett ganska rivigt samtal idag mumlade jag mantrat tyst i mitt huvud: solen Mia, solen…….

004

Sol kan vara något av det allra bästaste jag vet. Just nu är vi inne i en fas där vi ständigt kikar på semesterbilder – våra egna förstås, men även kompisars som är iväg precis just nu. Jag är avundsjuk. Sååååå avundsjuk. Jag skulle verkligen behövt mer än en den konstpaus helgerna har en tendens att ge. Och framförallt skulle jag behöva ledighet i solen, i värmen. Nåväl, 4 månader kvar till semester bara ju…..

Jobbedagen tog sin konstpaus klockan 13.30 idag. Handling och hemkörning samt upplock, sedan vidare hem till mor och far för att lämna mat och lite allmänt hjälpa till med saker. Hemma igen 15.30 för att kastas rakt in i ett oplanerat möte och nu är det alldeles straxt dags att fara till skolan för kvällsföräldramöte i en en klass kring attityd och bemötande. Sen middag och tidig kojning är min högst djärva gissning. Imorgon är det fredag. Igen!

Dagens highlight: Oplanerad storhandling en torsdag. Jisses så skönta tt slippa ha det över sig imorgon fredag.

Kram Mia

6 thoughts on “Med solen in i mars

 1. JA!!! Solen skiner här också och jag hittade en krokus i mossmattan 🙂 Hade en gammal vän på besök, skämdes över mina skitiga fönster, men hon sa att hennes var likadana… Det är det enda negativa med solen, man ser hur ostädat det är!

  • Fast vet du, jag har lättare att se det ostädade då det är fint väder för då vill jag utnyttja solen och utevistelse. Fulväder är det värsta för mig. Då far jag runt som en guttaperka. Kram

 2. Här har den skinit heeeeela dagen med!!!!
  Kom precis in från en PW, så underbart!
  Nu ska jag få lite i magen, innan jag gasar iväg till Yogan 🙂
  Ha en fin kväll!!
  Kraaaaaaam Anna

 3. Hej vännen.
  Ja, solen kan göra underverk.
  Bäst på hemmaplan.
  Vi har haft en tuff start på året då vi mist nära vänner och fyra av makens anställda råkat ut för sjukhusvistelser relaterat till hjärtproblem, brutna ben och kroniska sjukdomar så maken har varit stressad en längre period.
  Denna resa till sol och värme, lek med barnen och bara vara har varit underbar.
  Nu gäller det bara att ta med sig den avstressande vardagen hem, inte alltid lika lätt.
  Stor kram till dig och var rädd om dig och dina fina.
  Kram kram

  • Åh stackars er vännen. Så bra att ni tar vara på tiden och reser till lugn och ro. Underbara bilder. Måste åka dit någongång. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *