Hala pjucks och andra nyförvärv

Underskatta aldrig vad lite shopping gör för sinnet, om man är in the right mood so to speak. Hihihihi….Det är lätt att glömma bort det där, men ganska ofta tänker jag på vad Magdalena Graaf skriver i sin blogg – när insidan mår skit är det viktigt att fixa till det som kan fixas. Lite quick-fix sådär, men ändå. Även om det inte alls tar bort, botar eller på annat sätt löser någon situation men det förvillar. Och förvilla mina vänner, det är bra shit det. Att för en stund få sig ett andrum, att få tänka andra tankar, känna andra känslor. Att helt enkelt för en stund få känna sig helt…hrm…..vanlig. Underbart!

006

Vi har haft en helt ok sportlovsvecka. Känslorna har förvisso suttit utanpå och vi har haft delad tillsyn på mor Anita och pappa Holger Allra Käresta Syster och jag. Bortsett från vår bror med fru, som befinner sig på mission  i Thailand för att hedra Lasses minne och överlämna donation, värdebevis och gåvor till barnhemmet Happy Child,  så har vi varit fulltaliga på hemmaplan. Och det är någon av en välsignelse. De väntas hem inatt och jag tror vi är många som kommer att dra en lättnadens suck när de meddelar sin hemkomst. Har man en gång upplevt att en semesterresa kan sluta i en kista hem så är man helt enkelt inställd på katastrofläge när någon far iväg (och för att vara helt ärlig, ganska ofta i vanliga fall också). Lägg därtill en annan liten känslomässig utsvävning kryddad med frustration och lite ilska (sorry folks, vet att säger man a borde man säga b men idag blir det inte mer än så) och jag kände att jag nästintill höll på att duka under i känsloträsket. F-n vilka prövningar man ska igenom ibland. Jag mumlar mitt mantra ”starkt psyke, starkt psyke, starkt psyke” om och om igen. Och blir så galet imponerad av somligas förmåga lyssna och ta ut ny färdriktning. På förekommen anledning bestämde vi oss för att ha en heldag tillsammans bara vi, familjen Happyvardag. Och som vi har umgåtts idag. Massor av gemensam prattid, massor av skratt och en hel del skämt och bus. Jag tänker att jag är så enormt lyckligt lottad som har världens roligaste (och mest galna) grabbar att dela mitt liv med.

007

Och det där klickfingret som har varit relativt aktivt den senaste tiden fick idag se resultatet av sina klick. Rysligt spännande att vittja brevlåda, hämta paket och sedan fritt få botanisera. Jag gillade allt. Och att allt verkar passa i storlek är något av ett unikum. Somliga saker passade så bra att klickfingret fick aktiveras igen till samma modell men andra färger. Hihihii….Så kul! Här nedan kommer ett smakprov på mina nyförvärv – dock är jag ingen vidare fotograf meddelas endast så här.

002

Tröja från Mademoiselle och pennkjol från Lindex (något knepig längd på kjolen)

001

Tröja från Mademoiselle och smala byxor från La Redoute

003

Koftan fick jag från världens bästa svärmor och sjalen från bästisMaria. Tack båda två, ni är fina människor ni. Och om ni tycker att jag har en enformig färgskala så yes, det har jag. Jag klär mig nästan uteslutande i svart, beige, marint och vitt. Trist, javisst men så väldigt mycket jag!

För den blivande studenten har det också hänt grejor. Kostymen är beställd och det blev en mycket stilfull (och mycket dyr) historia i precis det snitt som passar vår långe och något senige son. Valet av pjucks och bälte till har stått mellan färgerna oxblod och cognac och det föll sig så att cognac vann kampen. Riktigt hala pjucks att sticka fötterna i  (och dyra förstås). Nu ska bara dessa ursnyggingar gås in också. Wish him luck! Återstår gör nu bara skjorta och fluga samt slips till de olika tillfällena. Just detta mission går vi ut på efter onsdag nästa vecka (livet från måndag morgon fram till onsdag kväll är nämligen hysteriskt hektiskt för somliga i La Familia.  Tror det blir wish me luck på den!). Studentmössan är beställd, betalad och lär anlända om några veckor – skjuts till bal och hem från student fixad. Tycker nog ändå vi kan titulera oss att vara i god mellantid. Lovely!

005

Så med det sagt, här hålls det nu helg. Min mage är något orolig men betydligt bättre – någon matlust existerar ej varför det gapar tomt i såväl kyl som skafferi och frys.  Imorgon måste vi bara göra en insats där, Dock har vi ställt in lördagens kompishäng eftersom vi inte visste om någon mer skulle smittas samt mitt ointresse för mat. Ska man ha gäster bör man liksom vara lite på hugget är min melodi och inte bara intressera sig för smörgåsrån och varm saft samt avslagen Coca cola. Tror kanske inte direkt att Jonas med fru är så sugna på just den kombon. I vilket fall känns det knappt festlig i alla fall.

003

Dagens highlight: Förmågan att tänka om, tänka nytt, tänka klart. Key Word för ett bra liv, helt klart!

Kram Mia

8 thoughts on “Hala pjucks och andra nyförvärv

  1. Förstår verkligen att oron finns där när någon anhörig ger sig ut på resande fot. Så sorgligt och ofattbart orättvist…

    Vad bra att ni är ute i god tid med studentkläderna och det verkar verkligen lovande! Och till dina egna köp – wow! Bra jobbat där! Rosett-tröjan ska jag ta mig en närmare titt på. Mycket möjligt att ett ex får flytta in även här… 😉

    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *