Och hur har vi det med magtrasslet då?

Tack alla fantastiska människor för er uppmuntran, era värmande ord och kommentarer samt roliga förslag om mitt skrivande. Vi hade en fin minnesdag igår – värdig och väldigt lagom. Och massor av härlig samvaro med nära och kära. Det återstår nu bara att se om alla andra kommer att säga detsamma eftersom…..

001

…..eftersom värdinnan i egen hög person slog till med lite magsjuka de luxe igårkväll. Det återstår väl att se vilka som blev smittade…..bläh! Annars hade jag nämligen tänkt att berätta om hur jag annars har det på magfronten. Ni vet jag skrev ju för några veckor sedan om mitt magtrassel och mina intentioner om att ta tag i det. Gjorde hon det då? Jepp, big time. Jag kontaktade en dietist jag känner för att stämma av en metod som bör hjälpa dem med känslig tarm (IBS). Och nä, jag är inte diagnosticerad IBS men mina symptom stämmer väldigt bra. Den dag det finns lite mer tidsenliga metoder som inte inbegriper en massa äckel som ska drickas och andra saker som skall in i kroppen via olika öppningar, då vågar jag mig kanske på ett läkarbesök. Fram till dess försöker jag finna mina vägar för att få magen att fungera optimalt. Jag fick bra svar kring metoden och den föll mig i smaken eftersom det inte handlar om någon diet, utan ett sätt att undvika och istället byta ut mot något bättre. Exempelvis: Byta ut vete och råg mot havreprodukter. Eller undvika äppel, päron, vattenmelon, honung och torkad frukt och istället välja banan, apelsin och ananas. Absolut utesluta saker med xylitol, aspartam och sorbitol och byta ut bönor, linser, lök, kål och cashewnötter mot morot, zucchini och tomat. Dessutom bort med komjölksprodukter samt produkter från get och får.

Imported from Pixbox

Fodmap heter metoden som tagits fram vid ett universitet i Australien och magspecialister lyfter fram den som ett bra verktyg att hjälpa kroppen att hålla magen i balans. Nåväl, under de veckor jag har provat har jag mått allt bättre och de sista dagarna har jag känt mig nästan helt normal. Ja, det vill säga innan magsjukan slog till igårkväll. Idag har jag helt enkelt fått hålla mig till varm saft, avslagen Coca cola och osötade smörgåsrån. Funkar fint än så länge…..

Så när jag bara har återhämtat mig så kommer jag att fortsätta på inslagen linje. Det funkar dock inte för rektorskan med något slaviskt följande, men jag försöker hålla mig till inriktningen. Somliga saker innebär inga som helst bekymmer att byta ut, medan andra är lite knepigare. Nåväl, skam den som ger sig. Någon magmedicin har inte intagits och jag hoppas att jag ska klara mig allt bättre framöver.

Imported from Pixbox

Gråaste grått här på Näset idag och jag har inte gjort många knop alls. Mycket soffhäng med bok eller Magasin i högsta hugg. Maken har jobbat, TB likaså och Gabriel har varit på fritids en stund. Vi får väl se vad vi kan orka trixa fram i matväg här ikväll och sedan blir det tv-soffan för hela slanten. Ingen kan i alla fall anklaga mig för att vara för aktiv detta lov.

Dagens highlight: Känslan av att vara detoxad är så här i efterhand rätt ok. Ett utrens kan göra vem som helst glad. Eller som bästisMaria sa, du brukar ju rensa skåp och lådor och garderober på loven, så varför inte rensa dig själv? Bra tanke där….

Kram Mia

6 thoughts on “Och hur har vi det med magtrasslet då?

    • Jag mår absolut bättre. Visst var det en del att undvika fast jag gillade det där med alternativ till produkterna. I många dieter handlar det bara om vad som ska bort. jag har en del favoriter bland det som inte ska intagas (cola light exempelvis, päron likaså också bröd förstås) – men jag tror det ska funka med det andra också. Det gäller bara att håla i huvudet innan man öppnar munnen. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *