När katten är borta då dansar ratsen on the table

Man får ju passa på, inte sant? Och igår passade vi på mer än lovligt kidsen och jag. Eftersom min make, aka Le Chef, befinner sig på sydligare breddgrader och därmed inte kunde supporta en skön fredagsbuffé till frugan, tog hon helt sonika kidsen med till bästa TimeOut (Sportbar) och lät en annan kock göra jobbet. Och självklart levererade Mr Kenta som vanligt. En härlig middag ackompanjerad av diverse olika sportevenemang på olika tv-apparater intogs i denna myllrande sportbar. Suveränt käk till bra priser, leasure stämning, perfekt service (känner sig lagom uppassad, aldrig påpassad) och så Mr Ali himself bakom disken. Ett självklart val om ni frågar familjen Happyvardag! Kvällen avslutades i soffan med På Spåret, en skål godis och så datorn i knäet – vilket skulle visa sig bli kostsamt eftersom klickfingret aktiverades för lite belöning till rektorskan efter en hyfsat hektisk vecka.Lite busigt, får väl se vad ekonomen säger när han kommer hem….

003

Vaknade till solen som steg upp över viken och fältet denna lördag. Det är något med ljuset också. Har ni märkt det? Denna vecka har liksom nästan bländat mig. Är det så att den grå yllefilten har lyfts bort kanske? Varenda morgon har jag trott att jag har försovit mig pga av ljuset och varje eftermiddag har jag uppmärksammat att det tar lite längre tid för mörkret att sänka sig över tillvaron. Me like! A lot! Och nä, jag tror inte att det är våren som har kommit. Inte en chans. Men jag är helt säker på att det är våren som är i antågande, att det är en förnimmelse av den för att få oss att orka med yllefilten ett tag till.

001

Morgonen ägnades åt att städa huset. Ja jag veeet, wild and crazy även denna helg men kanske har jag hittat på en ny städstrategi. När TB for på morgonträning så hängde Gabbe och jag på. Det blev 90 minuter höjdare och bombare på finaste Åvallens konstgräsplan i strålande solsken (och nä, bilden är inte från idag). Mami är minsann lite mör i såväl ben som sönderskjutna armar – han skjuter inga messkott liten Gabbe precis. Solen, ljuset, fotboll på grön plan…….så underbart mysig start på helgen. Hem och lite middagsprepp, dusch och så stora stryktvätten lagom till Arsenalmatchen. Suverän lördag så här långt mina vänner…..Nu inväntar vi bara TB från lördagskneget och sedan är vi så fulltaliga som vi kan bli just nu. Maken ansluter ju inte förrän imorgonkväll. Toklängtar efter honom – tillvaron är liksom inte skoj när han är borta. Eller som Gabbe sa: Vår fina familj är liksom halv utan papi hemma.

Dagens highlight: Fotbollshäng i solsken. Mycket få saker slår det där….

Kram Mia

8 thoughts on “När katten är borta då dansar ratsen on the table

 1. Tycker jag du gjorde heeelt rätt i:)
  Här har jag kockat hela dan, men bara mysigt och gjort lite i taget.
  Nu ska här bli Mello fest med trerätters:)
  Men du, får jag fråga en sak. Ett råd.
  Du som är pedagog och expert.
  Vad ska vi göra för att få vår dotter att vilja läsa böcker? Vi tycker att det är så viktigt och grunden till all inlärning, men hon väljer bort det och vill inte och vi har försökt med ALLT. Vi mutar ju tom henne med 100 kr för varje bok hon läser. Hon är inte tjock på hundralappar än kan jag säga…
  Har du något bra tips du vill dela med dig av?
  Kanske du kan skriva ett helt inlägg om vad vet jag;-)
  Ha en toppenkväll nu vännen!
  Varma kramar Anna

  • Tack sötnos och trerätters lät nice. Jag ska på tjejfest med trerätters också. Hihihi…gamla kompisar och massa minnen. Lovely! Jag har massor av tankar kring läsning – jag återkommer imorgon söndag. Promise….Nu fixa fejset. Kram Mia

 2. Vad skönt att familjens pappa kommer hem i dag!!
  Och visst är det ljusare ute nu för tiden, och ljusare både tidigare och senare på dagarna. Vi går absolut mot rätt håll nu!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *