Febervims och tröttögon

Natten mot veckans lillördag bjöd inte på någon vidare sömn eller ens vila. Liten Gabriel hade svårt att komma till ro igårkväll och under natten hann han med flertalet febervims om allt från varulvar till attacker från fotändan. Rektorskan har legat dubbelvikt, intrasslad bland kuddar och täcken, snytpapper och nässpray, vattenflaska och feberheta små kroppsdelar. Med egen täppt näsa, bultande huvudvärk och sårig hals. Not nice! Maken for tidigt till jobbet och sedan kröp jag ner och verkligen bredde ut mig i sängen. Trött som en gnu, lindrigt sagt

005

Det blev med andra ord en vabbdag för mami. Och efter att TB farit till skolan hamnade jag i ovanvisade position iförd hela myskostymsbonanzan. Inneuggs, Polarn och Pyret pyjamas och så en härlig morgonrock från Lexington. Och där blev jag visst kvar merparten av dagen med en och en annan utflykt till toaletten, hämta dricka eller Alvedon och lite annat smått. En riktigt vilodag för kroppen med andra ord, dock ej för knoppen. Jag har dundermycket att göra med jobbet så det blev en hel del skrivande där i soffan idag. Och vips anföll skrivflowet, det trodde jag verkligen aldrig med detta enormt torra fastighetsarbete. Nåväl, allt skrivarbete är färdigt (jabadabadoo!) och så även jag. Gabriel och jag har hunnit fräscha till oss i duschen och familjen är nu samlad på hemmaplan. Kvällens grillade cajunkotletter med pommes och bea serveras om en stund och sedan blir det tv-soffan resten av kvällen. Iförd myskostym förstås, dock inte samma som imorse. Jag är ju nyduschad…..

Dagens highlight: Färdigställandet av mitt skrivarbete kopplat till fastighet och inspketion. Inte enkelt och jag har trälat en hel del, men nu….nu har jag bara lite finlir med att kopiera protokoll etc framför mig. Nöjd är nästan ett understatement.

Kram Mia

6 thoughts on “Febervims och tröttögon

 1. Hu o hu för feberyra…!

  TACK fina du för pepp! Jag har ju tänkt det så länge, men jag vet att jag dragit på det för att jag vet att det kommer göra ont och jag måste gräva i det förflutna.
  Men jag måste även göra min läxa tills på fredag… o det var ju den som triggade igång allt. Jag måste skriva ner allt och jag måste läsa det om o om igen, för att kunna hantera det. Men jag har verkligen förträngt så mycket av det som hände. Allt är som ett brus vissa dagar..
  Men jag ska, jag måste, jag kan..
  Det är verkligen något med dina ord som sätter sig så hos mig. <3
  Natti!
  Kram Anna

  • Tack vad snällt sagt, så glad jag blir att mina ord når dig. Ibland behöver man bara höra någon säga det man kanske tänker medvetet eller omdevetet för att få lite ork, kraft och mod. Det är så lätt att man i sin rädsla blir fast och inte vågar g någonting. Fråga mig, jag vet. Fröken Livrädd och hönsmamma i ett är ingen bra kombo. Alldeles för lång tid i mitt liv styrdes jag av mina ,men efter en totalkrasch i ortorexi 2003 förändrades allt. Jag har sakta men säkert tagit kontrollen på ett bra sätt och pratar väldigt öppet om fobier, rädslor och mina nojjor för att kunna hjälpa andra. Jag har skrivit mig ur massor av jobbiga situationer och trauman här i livet – jättejobbigt att vända inåt, backa bandet och vända på stenar men jag har lärt mig att även om jag bryter ihop när jag håller på så är jag ändå inte rädd. Jag måste göra upp med tankar, känslor, händelser för att kunna släppa taget och våga släppa in det nya- Precis så som du behöver tror jag….Jag lovar att peppa dig, tjata på dig och om du någon gång vill att jag ska läsa det du skriver så finns jag här på andra sidan datorn. Ibland är det befriande skönt med människor som man inte har en relation med och där man ibland kanske hämmas av att man så småningom får stå tills vars med det man sagt eller skrivit. Skickar ett gäng varma kramar längs kusten.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *