Buller och bång

Ni vet när söndagen sådär snyggt bara rullar över in i måndagen och man vaknar upp utvilad med full koll på läget inför en ny jobbevecka. Ni vet när man vaknar innan alarmet bränner av, sträcker sig lite lojt i sängen och hinner ta en lång, skön dusch. Strosa omkring i huset, smörja in kroppen och käka frulle i lugn och ro. Så var det INTE idag vill jag lova. Inte ett rätt för att vara helt ärlig. KompisMalin beskrev det där häromdagen på ett ljuvligt sätt:

Morgonstund har grus i ögonen, sågspån i hjärnan och bly i fötterna…..typ lite så.

Lägg där till en värkansatt make som knappt fått en blund i ögonen inatt, en genomförkyld (och  eventuellt febrig) Gabriel, en nattskrivande mami och en TB med nackont. Samt ett larm från Securitas kopplat till jobbet. Oh Holy Moly, vi snackar buller-och-bång-start istället. Roddande hit och dit så till den grad att jag sladdade in på tvären lagom till 07.59,30 pip, mumlandes mitt mantra: Solen Mia, solen…..

Imported from Pixbox

Nåväl, det blev en bra jobbedag trots en lite hektisk start. Gabriel klarade sig fram till lunch sedan fick maken snällt vabba, TB var hos världens allra bästaste idrottsfysiolog Tommy som fixade till honom. Nu är det vila som gäller till imonkväll och därefter enbart löpning några dagar. För TB alltså. The Little fellow ska vara nerbäddad och kurera förkylning, hosta och feber. Och jag gissar, gissar att vi kommer att gå ett antal diskussioner kring M-Stationträning, fotbollsträning, skolan det närmaste dagarna. Jippie! Rektorskan sliter hårt inför den stundande tillsynen från Folkhälsomyndigheten. Ja, ni läste rätt. Inte nog med att Karlskrona kommun har tillsyn på sina skolor från Skolinspektionen, nu ingår kommunen även som en av 60 kommuner i tillsyn på egenkontroll, städning och ventilation. Sedan detta kom till min vetskap i torsdags har jag hunnit ställa frågan 7011 gånger: ” Lasse, var är du. Led mig rätt bland dina papper, pärmar, leverantörer, protokoll och annat…….”

Idag har jag dock vittjat lite jaktlycka. Prisa! Imorgon ska syster yster och jag beta av några punkter och skrivjobbet, ja det förföljer mig såväl under jobbtid som under hemmatid och om nätterna förstås. Det är verkligen inte lätt att hinna uppdrag som detta samtidigt som man ska hålla verksamheten igång. Jag kan inte undgå att fundera kring hur i herrans namn tankegångarna går på vissa andra institutioner. Men men, när detta är klart kommer vi att ha tagit ännu ett kliv framåt i vår roll som fastighetsägare bästisMaria och jag. Och saknaden efter Lasse på Svettpärlan har aldrig varit större. Nu middagsprepp, sen skriva, skriva , skriva medan tvättmaskin snurrar, handbollen pågår för fullt, läxor läser/plugg utföres. Man vet att man inte lider av sysslolösheten i alla fall.

Kram Mia

4 thoughts on “Buller och bång

  1. Grus i ögonen och bly i fötterna.. det var en perfekt beskrivning på hur varje väckarklocke-morgon känns 😉
    Låter som att du behöver en vilodag framöver!!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *