Om söndagens vila

Jag är uppvuxen med en mor som inte sällan påpekade att ”man skall helga vilodagen”. Så här med barndomen i backspegeln kan jag inte direkt minnas vad som gjordes om söndagarna, före fotbollens intåg i min värld vill säga. Från dryga 11 års  ålder var jag en del av Trions damlag och omfattades då  av såväl träningar som matcher och hela vår sociala gemenskap vardag som helg och jag gissar att det innebar att min ömma moder och fader planerade sina helger utifrån sitt tilldelade chaufförsskap. Att min älskade lilla mamma skulle städa, tvätta, baka eller möblera om (vilket hon gjorde i tid och otid) på en söndag håller jag dock för helt osannolikt. Det är inte utan att hon är lite skeptisk till mina helgplaner då och då….

041

Denna råkalla söndag i januari bjöd på en härlig morgon med sol. Maken for på fika med kompisAndy och Milou och jag tog en långpromenad, medan kidsen vilade sig. Gabriel är genomförkyld och TB sjötrött, vilket lämpade sig väl för en leasure söndag på hemmaplan. Efter promenad, städ och allmänt trix for jag för att hämta mor och far hem till oss. Här bjöds det på brasmys, brunch och fix av deras månatliga ekonomi. Underbart mysigt att ha dem här i all sin enkelhet. De strosar omkring, gosar med Milou, njuter av brasvärmen, kollar sportTV och plockar i sig rejält med mat och dryck. Framåt eftermiddagen tog vi med dem för lite handling och sedan lämnades de av hemma. Lite trötta men nöjda……

010

Vi hann med en kort stund i trädgården innan solen valde att vandra vidare för dagen och Gabriel säckade ihop. Det är drygt att inte känna sig helt 100 och han är duktigt irriterad på sin täppta näsa och irriterande hosta. ”Alltså allvarligt, nu missar jag skitmycket viktig träningstid för mig”, utbrast han och hans normalt sett ljusblå ögon blixtrade till i en helt annan nyans kan jag meddela. Nåväl, lite omstrukturering av garderobsyta, stora stryktvätten och så lite skoljobb senare så kan jag nu konstatera att det är söndag kväll. Det är inte klokt vad snabbt våra helger går. Gårdagen tillbringades på Åvallen med herrlagsträning för TB, egenträning för GB med papi och kompisLasse (som fick agera målvakt) och fikaansvar för herrlaget för mami. Fix med hemmaekonomin och tvätten, sedan for vi till lokala Thaien och njöt av en helt fantastisk buffé. Filmtajm och tidig kojning i soffan gjorde dagen komplett.

Nu vankas här snart söndagsmiddag med kycklingroulader, sås och potatis samt varma grönsaker. Mumma! Vi håller en tumme eller två för att Gabriel inte skall bli sämre, då jag verkligen behöver vara på jobbet denna vecka eftersom bästisMaria far med våra elever i åk 8 på skidutbildningen i Tandådalen denna vecka. Någon speciell söndagsvila har jag väl egentligen inte ägnat mig åt, men väl förberedd för en ny vecka –  det är jag då sannerligen. Kram Mia

4 thoughts on “Om söndagens vila

 1. Men gott att äta har ni ju fått i er denna söndag:)
  Jag är inte särskilt bra på det där att bara göra ingeting. Det är nog för att när jag gör det gör jag det för att jag typ inte har något val, för att kroppen säger stopp o belägg. Jag gillar ju mest att vara i farten liksom:)
  Men idag har jag mest tagit hand om lite tvätt o städat av… Inget superansträngade precis..
  Snart börjar en film jag tänkte kolla på, med George Clooney;-) I morgon kväll är det poweryoga!
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

  • Jag är världsmästare på att göra ingenting – att skrota omkring och bara förstrött trixa med lite allt möjligt. Kom hit ska jag läar upp dig raring…..
   Härligt med yogan. Undra om jag skulle våga mig på det någon gång. Kram sötnos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *