Helgintro

God morgon, kalla vackra januarilördag! Rektorskan har tassat upp och sitter insvept i mysfilten i Lassesoffan med tända ljus och laptopen i knäet. Huset är lika tyst och stilla som det brukar vara på helgmornar och jag bara älskar det där lugnet – en underbar kontrast till vardagsmornar då allt skall gå i 190.

002

Helgintrot startar förstås redan på fredagen här i Happyvardag. En kort jobbedag, en helghandling och så hem. Packa upp väskor, plocka in matvaror, rensa ut där det behövs. Bära in ved och så en sväng med snabeldraken, ladda tvättmaskinen och plocka undan samt ta en eftermiddagsfika. Och så en promenad med Milou medan det är ljust. Igår lyckades jag minsann precis hinna ut innan solen började sänka sig bakom träden och vi tog vägen längs havet. En försmak av våren bjöds det på – en glittrande sol och en massa fågelkvitter. Underbart! Väl hemma påbörjades preppen av kvällens middag – Entrecôte Provencal till make och TB, ugnsbakad lax till oss andra. Lite varma grönsaker, en rödvinssås och en kall fetadito. Gabriel dukade bordet, maken var i stan och fikade med kompisLasse och TB vilade ut efter en hektisk vecka. Brasan tändes, fredagsbaket spred en härlig doft i huset. Innan middagen avnjöts hade vi fredagsavstämning framför brasan – hur veckan varit, vad helgen skall bjuda på, planer och annat skoj. Det är alltid lika festligt att höra vad som tas upp – på många sätt tänker jag ofta att vi är så lika och vid tillfällen som detta så olika i vad vi tar upp. TB hade haft flera betygsamtal under veckan som han refererade till, Gabriel pratade mest om helgens olika träningstillfällen. Maken närde tankar om ny soffa och ny möblering till TV-rummet och rektorskan pratade mest om sovmornar och helgmys.

006

Efter intagen middag gick vi in i tävlingsmode och laddade för På Spåret. Ja inte TB förstås, han tycker det där är såååå medelålders, men vi andra tre. Mycket lyckosamma idag med både Milwaukee och Nairobi på 10 och sedan en mängd rätta svar på frågorna. Sen slocknade vi Gabriel och jag. En lång natts sömn på väg mot lördag med andra ord och jag kan nog inte annat än hävda att vi är utsövda. Nu väntas här konstgrästräning för såväl TB som Gabriel med föräldrar och sedan en helt oplanerad lördag. Det är bra nice det…..Bättre helgintro kan man knappast ha….

Dagens highlight (fredag): Överlämnandet av mat till kyrkans solidaritetsarbete. Det kändes fint i hjärtat med ett 20-tal portioner till behövande.

Kram Mia

8 thoughts on “Helgintro

  1. Jag tillbringar också lördagsmorgonen i ett tyst hus med en laptop i knät… det är hellyx på hög nivå.
    Vi började också titta på På spåret i går men blev avbrutna av grannarna som kom in för att stämma av så att vi håller lite koll hos dom, kör fram soptunna mm medans dom lever semesterliv i Thailand några veckor… kan inte säga annat än att jag är lite avundsjuk, helst efter att ha tittat ut och sett att vår omgivning blivit snövit i natt.
    Kram o ha en superhelg //J

  2. Det låter riktigt härligt! Precis så där som man vill att en helg skall vara. Vilken mysig tradition att samlas framför brasan och dela upplevelser och tankar! Och gulle dig, så fint att lämna mat till kyrkans solidaritetsarbete! Kram

    • Tack snälla du Fina Frun. Det fungerar fint för mig att ge till någon som vet vem som behöver samt att det blir ett aktivt sökande till kyrkan för att få hjälp. Lämnar varma matportioner varje tisdag och fredag samt kylda/frysta däremellan. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *