FF – Floridafross

Jag ska inte påstå att längtan efter vår, sol och värme är tärande, för en vore nästintill idiot om en inbillade sig att få smaka på något sådant i mitten av januari. Inte kan man heller klaga på vintern, ty den har minsann varit osedvanligt mild och utan is och snö, men med massor av regn och blåst. Fast visst måste jag tillstå att jag i mitt mentala börjar smida planer för sommarens Floridaäventyr. Att jag vid sänggående ligger och vakendrömmer om Floridamat, Floridabad, Floridaboende och Floridashopping. Och ikväll, ikväll kröp vi upp i soffan och kikade in i huset vi ska bo i. Vi botaniserade bland gamla Floridabilder och Floridatexter. Och visst pirrar det lite härligt i magen…..

Naples villa rental - Private pool and spa and BBQ

Här är vårt sommarboende med sin härliga lanai. Jag gissar att vi kommer att spendera många varma kvällar här med lite gott på fat och i glas, nattabad under stjärnorna och en massa prat och skratt. I år ska vi dessutom bo i en gated Community, mitt på en golfbana. Somliga kommer att vara mer än nöjda….

Naples villa rental - Enjoy two championship golf courses in Lely Resort

Under julledigheten har vi haft flera vänner som varit i Florida och när jag nu hör dem berätta om sina upplevelser är det som om jag saknar en kär gammal vän. Jag verkligen älskar mitt Florida med allt vad det finns att erbjuda. Till sommaren stannar vi ”bara” 3 veckor mot tidigare års 5. Nåväl, mami som gärna hade spenderat 8 veckor där får ändå förstå make och stor son som vill hinna med golf och fotboll på hemmaplan.

003

Dryga 5 månader till avfärd och därmed gott om tid att verbalisera vad som är viktigt med denna semester och vad vi vill ha ut respektive göra på plats. Vi är  ganska säkra på att vi är färdiga med Orlando och istället kommer att göra en dagsutflykt till Bush Gardens för berg- och dalbaneåk. Jag kan dock absolut inte tänka mig att vara utan:

015

Besök på favvorestaurangen Yucatan på fort Myers Beach och deras helt ljuvliga Yucatanbröd. OMG, det vattnas i munnen….

149

Träffa kidsens fina kusiner, Meagan, Anna och Bryn samt kanske Adam denna gång också. Förstås även farbror Micke med fru B2.  Det ser ut att kunna bli en vecka tillsammans även denna sommar kanske¨.

011

Beachen! Älskade Mexicanska gulfen. Lagom med vågor, klart och fint vatten. Folkglest. Äkta kärlek….

053

Shoppingspree. Man måste bara älska att shoppa i Florida. Särskilt när dollarn står i bra kurs (dock är den lite dyr just nu. Tur att vi växlade lite för mycket förra året då….). Jag längtar efter den där lättsamma människan med ”go with the flow mentalitet” som jag transformeras till lagom till semestern.

021

Avkoppling. Total avkoppling. Massa tid att bara vara och vila i känslan av ”tillsammans”. Det kommer helt klart att vara mycket vardag innan vi når sommarens semester. Försäsongsträningen ska övergå i seriepremiär, Gabriel ska fylla 9 år och vi ska baka TB till student. Och trots dagens snöoväder utanför dörren räds jag inte tiden.

Om måndagen innebar en massa oplanerat på jobbet, så har minsann tisdagen betats av enligt listan. Jag hann precis det jag tänkt mig och jag har även kunnat låna ut öron, tankar och lösningsidéer till á la minutsituationer. Med hem i väskan kom bara några små läsgrejor att fixa och straxt ska jag ta itu med dessa. Självklart framför brasan, med en kopp varm jordgubbssaft några digestive med smör och ost. Och sisådär klockan 22.30 ska vi ta itu med TBs träningsväska kläder modell blöta I guess…..

Dagens highlight: Effekten av att Gabriel igår äntligen vågade sig ut på isen under skolans skridskoåkning och förstås hans nyvunna självförtroende med sin läsning. Man blir ödmjuk av att inte kunna och att sedan genom hårt grått arbete erövra makten över kunnandet. Jag älskar det där……

Kram Mia

 

 

 

 

4 thoughts on “FF – Floridafross

  1. Förstår att du längtar!!!
    Här hemma har vi inte ens börjat fundera på semesterplaner än. Vi vet inte ens om vi får nån semester tillsammans i år, just nu ser det ut som att det kan bli vad som helst mellan 0 och 1 vecka…. astrist verkligen! Men det finns en liten procents chans att det kan bli nån vecka till..
    Kram J

    • Men åh så trist vännen….Det där är ju inte ens rättvist. Håller tummarna för att det ska lösa sig för er. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *