Where have all the highlights gone?

Long time passing or long time ago? Det var ju i sanningens namn inte sådär vansinnigt länge sedan rektorskan lät meddela att hon avsåg att fokusera på dagliga highlights, men det känns som om det liksom fungerar sådär. Är det för att det inte finns några att berätta om? Eller har hon nått den anmärkningsvärda åldern då glömska mer är en regel än ett undantag? Just asking, friends!

002

Tja, jag erkänner på dirren. Det är glömskan. Dagarna har snurrat på i ett rysligt tempo, men trots en hel del stress och press har jag haft dagliga highlights. Förstås! Så jag kör en liten catch up så här en söndag i januari 2015 – planenligt arbete, sol (fick mig att direkt längta efter sakerna på bilden), föreläsning av Micke Gunnarsson, TB fyllde 19 och ett mysigt släktkalas, Rödebypromenad, Öppet Hus på Svettpärlan, härligt samtal från skolinspektionen, spännande kvällsmöte, nya kläder, känslan av en oplanerad helg, M-station, besök av Cissi och grabbarna, fotbollsträning mm mm mm mm. Det är fantastiskt mysigt att varje dag tillsammans med kidsen fokusera på det som varit bra. Nyttig träning då så mycket i vår värld, inte minst media av olika slag,  bara kommunicerar ut trista, tråkiga, hemska, traumatiska saker. Jag känner verkligen att det här gör skillnad…..För oss i alla fall.

008

Här  vaknade vi till en söndag med solen stigande över Näset. Effektiviteten visste inga gränser skulle det visa sig senare. Städning av huset, fixa stryktvätten, hämta in ved, diska och återvinningen innan klockan slog noon. Mötte upp fina Stina på Rosenholm och tillsammans knatade vi 6 kilometaren. Underbart härligt med sol och nada vind, men oj så blött ytskikt om man säger så. Dessutom fastnade jag i något så mina träningsskor är nu bortom all räddning. Tur att man får lön snart…..

Väl hemma hade maken varit effektiv och på spisen puttrade både en Bolognese och en Cabonara. Behöver jag säga att det doftade ljuvligt. Båda brasorna sprakade mysigt, så efter en lång dusch hamnade jag på fällen med ett glas vin i näven. Vi tog sedan en tidig söndagsmiddag och håller nu helgkväll. På TV visas Arsenal och alla är bänkade. Rektorskan ska korrläsa ett studentarbete från Linneuniversitetet, tvättmaskinen snurrar och det smaskas hemgjord milkshake här jämte mig. Life as it happens  folket.

Dagens highlight: Känslan av att ha fått undan hushållstrix inför veckan som komma skall. Underskatta aldrig det där. Så skönt att börja en vecka utan att paddla omkring i bakvattnet.

Kram Mia

 

6 thoughts on “Where have all the highlights gone?

  • Ja, det var minsann tur att det var. Hade en mindre produktiv måndag och en trötthet som knappt vet några gränser.Puh! Kram

 1. Du är så bra på det där!!! Att se det som är bra och fokusera på det goda.
  Sen är du så sjukt fokuserad och det gillar jag!!
  En person jag gärna skulle vilja ha till chef. Som kan lyfta och som kan peppa och som älskar sitt jobb. Min chef sa en gång ”ja, tänk om man fick jobba med det man tyckte var roligt…” (du förstår att det är svårt att hålla motivationen uppe då va..??)
  Nu är det en väldigt bra person, men jag tror inte han trivs till 100% heller om jag ska vara ärlig.
  Skönt att ha en dag att ”bara beta av listan” på. Behövs ibland och då är det ju mer än lovligt skönt att sjunka ner med ett glas rött framför en brasa.
  Jag har ju kommit igång med PW:s, men idag är det så blött o blaskigt att mina skor skulle blir totalförstörda om jag traskade ut i detta. Så jag tänkte köra en app i telefonen istället.
  Ha nu en fin start på veckan och så vill jag tacka för din feedback om mina tankar kring det där med skolval 🙂
  Kram Anna

  • Vad snäll du är söta Anna. Idag hoppar jag också PW med tanke på uruselt väder. Måste också köpa nya dojjor. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *