Somliga verka invänta högvatten, andra har fått mer än nog….

Nästintill varenda kväll säger vi samma sak maken och jag: Det är tur att detta inte kommer som snö! Det är verkligen ingen överdrift att säga att vi har fått en del regn här i den blekingska happyvardagen i vinter. OMG, det är verkligen plask och klafs på promenaderna med Milou. Och som tur väl är bor vi en bit upp i en backe. Det finns de som har det värre, betydligt värre här på Näset. Några sommarstugor nere vid vattnet har ”pölar” inpå husknuten och det är tur att mina antagonister inte har checkat in ännu, ty deras ”spot in the sun” är varken speciellt solig ej heller direkt existerande.

007

Om inte mina antagonister har förvandlats till sjökor under vintern vill säga. Under normala omständigheter är det äng här och en bra bit ut (till sista stenmursstenen mitt  i bild). Själv står jag precis där bilden börjar och det är på vår väg. Såg några svanar bada omkring där idag istället. Såg ut som om de hade en liten egen simbassäng mitt i stora havet. Som ni säkert förstår har lördagen bjudit på vackert väder här himma – tänk att få vakna till sol! Underbart! Idag var det klockan på alarm då TB har morgonträning och GB prompt tyckte att det skulle även han ha på konstgräset. Så iväg for vi hela familjen och mamman fick sig en rejäl genomkörare på 90 minuters ”springhitochdit/höjdareochbombare/kastaförnedtagninghuvud,bröst,volley,dämpningsamtskjutsöndermami”. Puh! Efter lite fix av mat till TB som skulle direkt till lördagskneget samt lunch till GB blev det snabba skogsrundan med Milou medan Gabriel körde M-Stationträning all by himself i trädgården och sedan…sedan en förbaskat välbehövlig och skön dusch. För oss båda. Och välförtjänt anser jag nog dessutom vid närmare eftertanke.

005

Och på tal om  att invänta högvatten. Det kan man sannerligen tro att grabben på  bilden gör. Han växer så det knakar och alla, precis alla, brallor hänger nu på halva vaden. Det där är inget som bekymrar mannen ifråga eftersom han avskyr allt som är för stort enligt honom (läs räcker till fotknölar, handled etc) men det ser ju inte sådär väldigt festligt ut. Eller det kanske är precis det det gör, ser festligt ut alltså. Det ser alldeles fantastiskt knasigt ut. Så efter många förhandlingar har nya byxor (5 par)införskaffats och de ligger nu snyggt i klädgarderoben. Vi får väl se om han ska sluta upp med att invänta högvatten nu…..

Mörkret bäddar nu snart in hela Näset i sin famn och jag ska börja preppa kvällens middag. Helgrillad salviakyckling med orientalisk grönsaksgryta och ris (currysås till kidsen) och så lite blandade left overs som tilltugg. Ikväll ska jag njuta av Mr Tommassi också tror jag. Imorgon tar vi sovmorgon, hela La Familia. Äntligen!

Kram Mia

8 thoughts on “Somliga verka invänta högvatten, andra har fått mer än nog….

  1. Vissa perioder hinner ungarna ju knappt använda sina kläder innan de är för små!
    Här har kommit 89,4 mm regn sen den 1/1! Verkligen skönt det inte kommit som snö! Har för mig det kom 110 under december…

  2. Jag är nog minst lika glad som du att det inte är snö som kommer… Men de har lovat snö här i eftermiddag, hoppas de har fel!
    En date med Tommassi är aldrig fel 😉
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *