Tröttmössan och klickfingret

Oj, gårdagens skrivurladdning tog på krafterna vill jag lova. Somnade i ganska normal tid men vaknade förstås efter en stund igen. Så går det när man trixar med sömnen. Jag lär ha flera sådana nätter framför mig nu ett tag – priset man får betala och som ger ensamma mörka nätter i lässoffan. Somnade om och ramlade upp som i ett töcken då alarmet brände av vid 06.14. Efter en härlig morgondusch var jag dock redo att serva mina grabbar med frulle (en liten egenhet jag har skämt bort dem med genom åren). Medan pojkarnas brickor fixades satte jag igång makens latte i kaffemaskinen. Kände att hjärnan fungerade något selektivt vilket straxt skulle visa sig med all önskvärd tydlighet. Ett något mystiskt trippelitroppande senare upptäckte jag det faktum att jag hade glömt kaffeglaset och att het skummad mjölk puttrade ut genom röret, vidare ner på bänken och ner på golvet. Hrm….hallå hej tröttmössa!

006

Nåja, i alla lägen här i livet har man ett val och idag valde jag att ramla ihop i ett frustande magknipsskrattanfall där på golvet 06.37. Och sedan gick ju torkande som en dans efter det. Inte någon speciellt snabb dans, men väldigt lättsamt sådan. Hahahaha…Resten av dagen har rektorskan befunnit sig lite i ett töcken – eller haft tröttmössan på hela dagen kanske. Fick i alla fall iväg hela alltet till Skolinspektionen, fixade en pärm med allt material till oss och hann få en bekräftelse att allt inkommit i tid (en dag före utsatt tid. Yes, utmaningar och rektorskan är en bra kombo. Oftast.).Några möten senare så for vi hem på kort mellanlandning, svidade om till lufsakläder och drog till Gabriels konstgrästräning. Rektorskan var med på fotbollsuppvärmning och promenerade sedan 75 minuter Rödeby Runt. Underbart skönt att lufta tröttmössan.

007

Klickfingret då? Tja, jag kom ju på mig själv med ett aktiverat klickfinger i helgen och redan igår vittjade jag det första paketet. Underbart snyggt paketerat, redan där var jag såld. Och att sedan kläderna passade utmärkt och matchade min förväntade bild rättfärdigade det faktum att jag slog till med klädinköp i mitten av januari. Är man klok eller? På bilden syns en härligt rosa bomullsstickad tröja med paljetthjärta, en grå långärmad tischa med nithjärta och en benvit blus. En rolig detalj är den svarta spetsen på baksidan av blusen – ser nästan ut som vingar. Me like! Nöjd tröttmössa checkar nu ut och nattar kudden. Kram Mia

008

 

6 thoughts on “Tröttmössan och klickfingret

 1. Fixade också alltid frukost när vi var fler hemma. Nu oxå för den delen. Min header är nygammal, den första jag hade på den bloggen 🙂

  • Väldigt snygg är den. Och jag har alltid fått frukosten fixad så av mor Anita. Gillar att göra det för mina grabbar. Kram Mia

 2. hi hi, ja ibland blir det tokigt värre när man är trött.
  Dock drabbas jag alltför sällan av fnitterianfall så där på morgonkvisten. Det händer mer på kvällen, då jag tenderar att vara mer kvälls- än morgonmänniska. Vilket dottern tydligt ärvt;-)
  Så snygga kläder!!!! Japp, dem var du sååå värd!
  Kraaam Anna

  • Jag har tyvärr (enligt maken) en förmåga att alltid få skrattanfall när något går galet. Högst irriterande för somliga….Tack söta du…älskar mina nya plagg. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *