Mer Micke Gunnarsson åt folket om jag får be

Men oj säger jag. Jag har ju hört den där killen förr och jag veeeet att han är såååå bra, ändå blev jag minst lika berörd där jag satt idag. Berörd av allt det han säger och allt det han utstrålar. Berörd av den intima känslan av att ha honom på min skola, i åttornas klassrum, med ”bara” oss 30 i personalen.

004

Jag slås av tanken att Micke är som ett trädgårdsredskap. Eller för all del ett av sommarens härligaste vattenäventyr mitt i förenandet av nytta och nöje. Tänk er sommarens vackraste dag- sol, klarblå himmel, en ljum bris och en smäktande grön mossmjuk gräsmatta. Tänk er en vattenspridare där mitt på gräsmattan – mitt i sommargrönskan. En vattenspridare som ömsom mjukt och varligt, ömsom sprutande förser omgivningen med det viktiga. Det var Micke Gunnarsson idag!

Likt de livgivande vattendropparnas glänsande färd genom luften. Likt vattendropparnas dansande och rytmiska fallande mot marken. Likt vattendropparnas uppdrag att ge förutsättningar för liv. Så förmedlar Micke sin livsvisdom. Vackert, varmt och känslosamt trippelitroppande – det ena mer tänkvärt än det andra. Som uppfriskande små droppar över kropp och själ.. Naket, blottande, skämtsamt, roande, hoppingivande, kärleksfullt! Till livet! Till barnen. Till våra elever! Till våra betydelsefulla andra! Till oss själva! Till dem som har tvingats avsluta sina Lisebergsäventyr och inte längre finns hos oss!

007

¨Det går naturligtvis inte att göra det han säger rättvist genom att bara berätta om det, ty det krävs liksom Micke till det där. Ibland känns det som om det är han som kommer till oss från framtiden. Jag förnimmer känslan av en person som är så sann för att han har mött och bejakat sina rädslor, för att han vågar se. Jag känner värmen, omsluts av hans förtröstan och ser livslusten stå som en gloria omkring honom.

008

Av all klokskap som duschats över oss idag väljer jag att bära följande citat med mig nära mitt hjärta:

Storhet börjar inifrån

Du är inte här och nu om du tillåter dig att uppslukas av oro

Finta bort molnen på din väg mot solen

Jag vill vara mina barns balkongräcke

Alltför många är på flykt från sig själva

Att vakna upp till en ny dag är detsamma som 24 nya timmar. Tack för det!

Livet bär oss

Sätt dig på rätt buss

Inventera vilka lock du har och gör dig av med dem som inte passar längre

Vilken gubbe/gumma väljer du att vara? Skulle du stå ut med dig själv som lärare, partner, vän?

Se munnen som den pensel som du målar din tavla (ditt liv) med.

002

Älskade vänner, om ni har någon som helst möjlighet att gå och lyssna på Micke Gunnarsson så gör det. Han berör. I hjärta, själ och tanke. Alla, precis alla, borde få en dusch av Micke Gunnarssons klokskap (ups…lät nästan obscent men ni fattar liknelsen med vattenspridaren nu va? Så ni inte förleds att tänka på något annat). Jag är helt säker på att världen skulle vara så mycket bättre om fler fick dela hans livsfilosofi och livsvisdom.

Dagens highlight: Behöver jag ens nämna det? Världens bästa kväll, med världens bästa vattenspridare tillsammans med världens allra bästaste medarbetare. Love is all around.

Kram Mia

 

16 thoughts on “Mer Micke Gunnarsson åt folket om jag får be

 1. Hej Mia! Så många gånger jag tänkt kommentera din blogg men aldrig kommit loss men plötsligt händer det. Ville bara säga att det du skriver alltid på något sätt berör, olika känslor o tankar väcks beroende på vad du skriver om men nånting väcks alltid. Fint att du delar med dig! Varma hälsningar

 2. Ja Mia. Du har alla rätt,!! Han är sååå grym, Micke Gunnarsson. Fler behöver träffa och höra honom och hans visa ord. Stort tack för att ni valde detta till oss alla på Svettpärlan. Ses imon och då skiner solen

 3. Heeej1
  Jag tror jag läste om honom i tidningenför ett tag sedn. Kan det ha varit när jag var hemma hos mamma o pappa i Blekinge Läns tro? Ja, jag tror det.
  Han var utbränd och då hände något.
  Kan känna att det jag går igenom nu säkert kommer leda till något nytt. Just nu är det fruktansvärt jobbigt och jag måste ta mig upp nu, men kanske ger det ändå nya perspektiv i mitt liv.
  Så ja, jag hade gärna lyssnat på honom!!
  Ha en bra dag på jobbet!
  Kram Anna

  • Det stämmer Anna – BLT och Micke som blev utbränd för dryga 6 år sedan. Eller som han säger: Jag trodde att jag skulle syresätta hela världen men fick visst syrebrist själv. Tål att tänkas på det där. Särskilt för oss duktiga flickor. Kram på dig vännen

 4. Du skriver så otroligt mycket klokheter. Vart får du allt ifrån? 🙂
  Men tack söta du för du stöttar verkligen upp. Jag suger åt mig av dina ord ska du veta och jag borde verkligen göra slag i saken nu.. Eller hur?
  Jag ska nog ta tag i det. Tack för din pepp vännen!
  Ha nu en riktigt fin helg!
  Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *