Strippa granen och annat skoj

”Granen stod så grön och grann i stugan….” men efter makens hjärtsnörp (svimmande kulor i tysta natten kan ju skrämma slag på vem som helst. Och förorsaka en hel del merjobb) i natt fanns det tyvärr ingen återvändo. Granh-vetet ska ut, sa maken. Nä, usch vad trist, sa Gabriel. Vi kan väl vänta till på måndag sa den ömma frugan/modern. Gissar vem som vann den ronden? Jag antar att ni direkt gissade på den mest känslofyllda i detta sammanhang och visst var det bara att strippa granen fortare än kvickt. Oh holy moly…..så många barr. Som inte satt kvar på granen. De singlade ner i sällan skådat tempo och plötsligt var hela golvet sådär härligt äppelgrönt. Tyvärr så förbannat vassa bara. Kulor och pynt packades ner, ut for granen och snabeldraken gick på högvarv. Och tomt blev det. Städning och nerplock av övriga attiraljer kommer jag icke att kompromissa om. Söndag/måndag it is…..

005

Annars började dagen fint med skoljobb, skogspromenad med kusin Lotta och så gofika på det med en massa prat och skratt. Hemmaplock med granen och så en ljuvligt skön långdusch. TB lördagsknegar och har sedan träning, Gabriel har kört teknik- och skotträning i trädgården. Nu börjar skymningen så sakteliga sänka sig över Näset och vi ska börja preppa för kvällens middag. Idag blir det salviakyckling med en krispig romansallad, grillad sparris och en krämig currydressing till paranteserna, TB tar ris och orientalisk grönsaks- och chilisås. Gabriel håller sig till ris och currysås. TV, läsning och spel står på programmet denna lata lördag i januari. Ofattbart skönt!

014

Dagens highlight: Som av en händelse fick vi en natt till med vår lånevovve Doris. Underbart mysigt.

Kram Mia

2 thoughts on “Strippa granen och annat skoj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *