När lugnet lägrar sig

Juldagen. Vilken fantastiskt härlig dag! Inte för att vi har stressat livet ur oss inför denna jul precis, men ändå. Det skapas någon slags stämning kring julafton som är svår att inte ryckas med i.  En slags ”vi skabarafixadetdärmed” och ”bordeviinteocksåha” och vips så är stressen ett faktum. Eftersom vi inte skulle ha storjulen hemma hos oss i år så har vi trots allt lyckats hålla oss relativt i skinnet och haft mantrat ”good enough” som rättesnöre. Hela dagen igår var utan stresspåslag och för en gångs skull sjönk jag inte ner i soffan som en trasa lagom till klockan slog nio. Jag gillade det där…Gemenskap förstås, men i lagom dos. Idag vaknade vi till juldagen. Och idag stod endast en juldagsbrunch på programmet med lilla mor och far. En lugn och iskall morgonpromenad och sedan prepp i makligt tempo. Dukning, matprepp, lite vedinhämtning och så braständning. Klockan 12 hämtades dem hit och sedan hade vi några urmysiga timmar med prat, skratt, brunchbuffé och så fika förstås. Jag är så evinnerligt tacksam att de har orken och viljan kvar att socialisera.

002

Efter hemkörning och en eftermiddagspromenad landade vi snyggt hemma. Myskostym på, hopp i soffan och så lite ljuständning. Jag är förvånad själv över min temposänkning. Det tillhör inte vanligheterna att rektorskan växlar ner (har en viss vana att göra precis tvärt om nämligen). Men uppenbart har livet lärt mig några viktiga saker och jag märker hur jag reflekterar, vänder på stenar och omsätter. Temposänkningen är en av anledningarna till att jag älskar jullovet. Jag älskar längden på lovet (en vecka är inte tillräckligt för att verkligen gå ner i varv), tiden på lovet (vinter, mörkt och kallt) och inriktningen (inget passa på hinna med, bara socialisera och njuta). Allt det där passar mig utmärkt. Och just därför har jag hellre aldrig kommit på tanken att resa iväg denna del av året. Jag älskar alldeles för mycket känslan av långledighet på hemmaplan. I eftermiddag/kväll har jag hängt enligt bilden ovan – i soffan med ljus tända, punktbelysning likaså och så stora godisskålen inom räckhåll. Lovely!

Nu kollar jag Holiday på tv – grabbarna Sagan om ringen, myser med Doris och konstaterar att andningen har landat långt ner i magen. Bra fint det där…..Nu laddar vi för Lyckå Cup för Gabriel och KM för TB imorgon. Lovets fysiskt sett mest ansträngande dag I guess. Hoppas ni har det underbart….

Kram Mia

4 thoughts on “När lugnet lägrar sig

 1. Låter skönt! Juldagen för oss går i ett. Mamma fyller år och det ska fixas och donas, fikas och lagas middag… Nu har vi äntligen kommit hem och jag är trött!

 2. Mysigt. God fortsättning.
  Känns nästan overkligt att julafton kom och gick utan att stressen kom ifatt.
  Nu har vi långledigt och det är så skönt precis som du skrev, en vecka är för kort men jullovet bjuder på så mycket mer.
  (Var orolig för att inte kunna njuta av julmaten pga värken efter skruven i tandbenet och stygn som inte ville lossna. Men jag vaknade dagen innan julafton och kände mig mycket bättre och jag tror att de sista stygnen som irriterade fastnade i en julkola, hihihi tacksam att allt gått bra)
  Lycka till med killarnas fotbolls cuper.
  Kram kram

  • Vad skönt att du mår bättre vännen. Trix med munnen är aldrig skoj. Så skönt att även ni fick en stressfri jul. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *