När fotboll är livet….

…och livet är fotboll. Då är man lycklig minsann. Jag kan inte låta bli att tänka på vilken lycklig omständighet det är att vi alla 4 är fotbollsälskare i Happyvardag. Bara tänk om någon av grabbarna skulle ha sysslat med hockey eller ridning eller balett eller schack eller…..Jag skulle ju ha varit helt rökt då. Jag kan verkligen ingenting om det där och helt ärligt skulle jag nog haft svårt för att uppbåda någon större entusiasm för det heller. Då är det bra fint att det är fotboll som gäller.

001

När finaste svärisarna kom hem från sin semester i söndags hade de med sig ett nytt fotbollsställ till Gabriel (och underbart lukta-gott till TB) och gissa om han var nöjd med att själva kunna läsa namnet på ryggen. Nöjd var han också igårkväll då vi var samlade i soffan och kollade fotboll på tv – PSG vs Arsenal, Man City vs Bayern M och Schalke 04 vs Chelsea. Jepp, det stämmer att vi sappar mellan matcherna. Förstås! Ikväll ska vi självklart kolla Malmö vs Juventus men först ska Gabriel på träning. Han valde att byta klubb såhär lagom till inomhussäsongen, fast han gillar knappt inomhus. Precis som övriga i huset gillar vi fotboll på riktigt dvs utomhus. Och samtliga utav oss har en förkärlek till tuff och hård vinterträning. Skruvat, I know, but anyway…..Med ny arena på Åvallen (i Gabriels nya klubb, samma som TB spelar i och deras ömma moder sitter i styrelsen i) tränas det vintertid på konstgräs. Som han älskar det där Gabriel. Ikväll fick mami dessutom möjlighet att följa med eftersom hon fick en avbytare till det möte hon egentligen var kallad till. Så dags att hoppa i Skinnarmomunderingen och ge sig av helt enkelt. Vid hemkomsten önskar jag mig sprakande brasor, färdiglagad middag och en skön fotbollskväll i tv-soffan.

002

Kram Mia

 

8 thoughts on “När fotboll är livet….

  1. Våra töser började simskola eftersom vi tycker att de måste kunna simma, det är en billig livförsäkring 😉 När de sedan ville fortsätta med märkestagning och därefter tävlingssimning så tyckte vi, i alla fall jag, att det var astråkigt att titta på när de plöjde längd efter längd…. men med tiden lärde vi oss regler och tyckte då att det var jättekul att titta på, t o m när de tävlade i 1500 m i 25-m bassäng. För visst engagerade vi oss i tider, pers och framgångar, även motgångar och allt vad det innebär. Det är t o m roligt att se simning på tv nu. Jag tror att man kan lära sig att gilla mycket, men visst underlättar det om man har intresset från början!
    Kram J

    • Åh simning gillar jag. Makens brorsa är ju en ”gammal” landslagsstjärna så vi har tittat på många tävlingar. Nu tävlar han på VM-nivå men för USA. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *