Jul i november?

Jag tror mig ha blivit indoktrinerad mina vänner! Det är mycket olikt rektorskan att vara så här uppslukad av julens pynt och pyssel, ljus och mönster. Så till den grad olikt att jag känner mig nödgad att gå till botten med det här. Jag gjorde min adventsinventering för flera veckor sedan. Jepp, du läste rätt. Hon som normalt sett går ut i garaget, hämtar in adventskartongerna och efter städning sätter upp allt adventspynt utan knot, men också med en mycket balanserad nivå av engagemang dagen innan första advent. Samma hon har alltså inventerat, klurat på vad som ska vara var och har fått sätta nödstopp på sig själv för att inte tjuvstarta.Vad hände liksom?

Imported from Pixbox

Varje dag hör jag vinjetten till Cartoon Networks Äventyrsdag Jul i november och jag misstänker starkt att det där har påverkat mig. Kanske inte bara det. Kanske är det också allt botaniserande i tidningar, på bloggar, i annonser. Och nu har Marlene, Svettpärlans egnaste lilla mormor, börjat adventsmysa på jobbet. Som jag längtar till helgen nu. Hade det inte varit full speta på jobbet, såväl skoltid som på kvällstid med diverse möten, så hade jag nog behövt bli bältad på hemmaplan. Ett annat något mindre angenämt julpyssel (läs högst äckligt/vidrigt/groose) har maken och jag förlustat oss med i eftermiddag. Han for från jobbet direkt ut till mina päron/hans svärisar för att kolla till ett ”hugg” i bilen -själv jobbade jag undan i 190, handlade och for hem. 14.30 sammanstrålade vi iförda enbart underkläder och plasthandskar. Visst låter det spännande! Samtliga avlopp skulle rensas, golvbrunnar likaså och vaskskåp i såväl kök som tvättstuga fixas. Man skulle förstås kunna tro att det där handlade om stora julstädet, men tyvärr så bra mellantid har vi egentligen inte alls. Dock skall huset besiktigas på torsdag så vi ser väl det som en sån där ”två flugor i en smäll” helt enkelt. Blyäckligt om ni frågar mig, men så evinnerligt skönt nu när det är glänsande rent en månad före jul. Jippie!

007

Idag mina vänner har vi minsann haft solen på besök här också. Galet härligt! Jag drabbbades nästan akuta vårkänslor på köpet. Jobbedagen inleddes med att köra undan elskrot och annat till tippen för Maria och mig – typiska skolledaruppdrag, eller hur? Efter dusch och uppfräschning har sedan to-do-listan fått sig en omgång och idag kunde jag faktiskt stryka några punkter som jag hann utföra. Bara det liksom, många är de dagar då jag bara fyller på nya punkter och inte får det jag ska gjort. Lite så är det ju när man ska balansera det administrativa med en pågående verksamhet. Nåväl, en god korv stroganoff och många kreativa samtal senare hann jag alltså hem på en mellanlandning, innan vi kl 17-20 kör F-9 möte med skolpersonalen. Ikväll skall jag presentera en hel del nya dokument och försöka inspirera till hur vi ska tolka och tänka. Därefter kör vi ämnesutveckling, där Maria och jag ingår i profilgruppen. Spännande! Avslutningsvis hinner jag nog med en kvällsfika här hemma och om jag har tur orkar jag hålla ögonen öppna tills TB dyker upp från sin kvällsträning framåt 22.30. Inga som helst sysselsättningssvårigheter här inte….Inga sömnsvårigheter heller.

Kram Mia

4 thoughts on “Jul i november?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *