Att tillåta sig att tjuvstarta lite….

Rektorskan följer bland annat den här härliga bruden, http://attvaranagonsfru.elsasentourage.se/ (har ni inte läst hennes blogg måste ni bara göra det. Det är feelgood på hög nivå kan jag meddela), och vad jag kan utläsa av hennes blogg när hon en het och innerlig jullängtan. Frugan alltså. Inte för att jag kan ansluta mig just så där, men visst tycker jag om julen och allra helst gillar jag när advent gör sitt intåg. När mörkret luckras upp med vackra stjärnor, ljusstakar och en massa levande ljus. När man planerar och funderar på klappar och presenter, mat och firanden. Och när man kan börja njuta av allehanda gottgottigottgott. Förresten, det där kan jag visst ha tjuvstartat något med är jag rädd…..

003

Glögg det dissar vi definitivt här i Happyvardag. Urgh, alldeles för sött och klibbigt, blaskigt för vår smak. Men ett gott glas rött tillsammans med pepparkakor och lite Creamy Castello tackar jag verkligen inte nej till. Och trots att advent inte har gjort entré ännu så provsmakar jag lite. Jag menar, man måste ju ha koll på smakerna och om jag ändå ska åka på en magsjuka är det väl lika bra att ha något att spy upp så…..

001

Ikväll blir det lite grillade revben, nypillede reijer och grillad crudolindad sparris samt sallad, snålkryddad kyckling och lite ris. Ni får helt enkelt gissa vem som ska njuta av vad. Maken är på benen idag, men igår var han helt utslagen. Rektorskan har jobbat åt honom i köket på skolan och det är ingen sinekur precis. Det gäller att ha ett gott tempo i kroppen för att hinna med allt innan, under och efter lunchen (och då innan mellis). Puh! Men Janne och jag är vana att jobba ihop så jag skulle vilja säga att vi har klarat dagarna galant. Dock ligger jag ju två arbetsdagar back med mina egna arbetsuppgifter så helgen är på så vis räddad kan man säga. Allt medpackat hem och jag hoppas att jag håller mig på benen. Nu har fina lånevovvarna Axel och Elsa kommit till oss över helgen. Deras matte och husse stannade på mysstund och det blev en perfekt nervarvning för mig. Nu är jag redo att preppa käket, hälla upp ett glas vin och lite snacks. Välkommen underbara helg!

Kram Mia

10 thoughts on “Att tillåta sig att tjuvstarta lite….

  1. Låter som ett bra sätt att börja helgen på:)
    Gillar glögg, men vissa är för söta det håller jag med om. Köpte Mobergs på Maxi igår… den var väldigt söt tycker jag.
    Ha en fin helg nu!
    Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *