När man går i väntans tider……

…då kan det vara roligt mina vänner. Då kan man vänta och längta och önska och….Tänk hur det var när man var liten och väntade på julen eller sin födelsedag! Och tänk hur härligt det var att längta till skolavslutning, skolstart, skoldiscot! För att inte tala om all time high då man verkligen var i väntans tider på att ens bebbe skulle kika ut ur magen. Så härligt! Jag fylls av så många goa minnen och blir alldeles varm om hjärtat.

Imported from Pixbox

Nu är det en någon annan typ av väntans tider här i Happyvardag. Inte alls lika härligt spännande, mer lite olustigt kan jag meddela. Maken ramlade ihop imorse i magsjuka. Behöver jag säga mer? Urgh!!!!!!! Det här kan vara det värsta, när man liksom bara trippar runt på tå och funderar på vem som står näst på tur. Och känner efter. Detta ständiga efterkännande som innebär att jag mår konstant illa och tror att tvättmaskinen har dragit igång i magen. Jag vet inte om det är fler med mig, men själv tänker jag så där väldigt begåvade och intelligenta tankar också. Klurar på idéer som totalt verkar sakna verklighetsförankring men som i denna situation blir helt självklara. Som exempelvis: Jag åker inte hem idag. Jag tar in på hotell några dagar och köper nya kläder och så…..Ytterst trevligt tänk, eller hur?

001

Nåväl, jag tog mig samman och åkte hem efter jobbet. Sanerade sovrummet, tvättade lakan och vädrade kallt. Spritade toaletter, kran i köket och tja, för att vara ärlig – spritduschade det mesta i huset. Ut till lokala ICA-butiken för helghandling (det blev något dyrare än vanligt), hem och packa upp samt skriva kompletteringshandlingslapp till morgondagen. Nu har grabbarna fått  sig lite käk och jag ska försöka truga i maken något så kulinariskt som coca cola och lite rostat bröd. Vad tror ni om det där i förebyggande syfte till rektorskan? Håll tummarna för mig och sönerna.

Kram Mia

4 thoughts on “När man går i väntans tider……

  1. Åh, ja det är det där att man känner efter hela tiden. För ”hundra år sedan” när jag pluggade och sommarjobbade på bank sa en äldre dam där att man skall ta vitpepparkorn om det är någon i närheten som är magsjuk. Inte vet jag om det hjälper men nu har jag gjort det i en massa år varje gång någon familjemedlem insjuknat och jag har faktiskt klarat mig. Kan bero på stålmage eller ren och skär vidskeplig placebo eller så hjälper det… Håller tummarna att du slipper!!

  2. Det hade verkligen varit värt en helg ensam på ett hotell för att slippa magsjukan…. hoppas, hoppas, hoppas den magbakterien bara bet på mannen och att ni andra klarar er. Av erfarenhet från förra julen vet jag annars att fyra pers hinns med inom en vecka 😉
    Kramar J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *