Lite nya personligheter piggar alltid upp

För somliga människor ter sig livet lätt och bäst genom att köra på som den man är, medan det för andra är en naturlighet att anta olika personligheter. Det kan tyckas märkligt på något vis, som om det vanliga inte är gott nog. Kanske finns det till och med någon som tror att det där i grund och botten handlar om dålig självkänsla. Eller helt enkelt ett behov av att fly från sig själv. Så där ser inte rektorskan på det i alla fall. Att kunna ställa sig utanför sig själv för en stund, våga byta skepnad och leva ut kanske en oanad skådespelartalang är så himla befriande kul. BästisMaria och jag gör gärna detta i par när vi blir antingen  Vera och Rut (äldre damer med fullt fokus på sina väskor) eller Helga och Irina (utgår mer från klädstil). Det där har vi skrattat gott åt många gånger genom åren. På Svettpärlan har vi en hel uppsättning personal som gärna antar olika personligheter och spelar teater för vår elever. Nu för tiden har vi Miss Elsie som kommer lite mer stadigt på besök i förskoleklassen. Miss Elsie kan bara prata engelska och det är ju otroligt spännande. För ett tag sedan startades ”En läsande klass” hos oss och då kom läsfixarna på besök.

En annan som  alltid har gillat det där med att anta en annan personlighet är allas vår TB. Ända sedan små barnsben har han älskat kostymer av olika slag och en bit in i skolåldern påbörjade han att allt mer leva sig in i rollerna. Det underlättar verkligen om man gör just det. Inte sällan kan man ta redovisningar och annat till en helt ny nivå om man vågar leva ut lite. TB gör exempelvis en fantastisk redovisning i svenska där ett deckarförfattarporträtt skulle göras. Han tog en vit golvmopp och klippte till den, satte den på huvudet och drog in i klassrummet iförd kavaj och manus mest i huvudet. Så började han berätta sin livshistoria – mitt liv som Henning Mankell. Underbart! Igår fredag höll TBs gymnasieskola undervisningsdag med maskeradtema. Somliga gick all in, andra var mer återhållsamma. TB han valde att vara Austin Powers och jag gissar att han spelade ut hela repetoaren.

004

Idén om att låta ens barn, eller sig själv, anta en alternativ personlighet kan absolut hjälpa till om man är väldigt försiktig eller nervös för att exempelvis redovisa. En del har mycket lättare för att släppa loss om man inte är sig själv så att säga. Nedan syns några av skolans lärare. Underbart engagemang tycker jag….

En underbart lat lördag har snart passerat här på Näset. Vi tog sovmorgon, skickade TB till sitt lördagskneg och gick sedan en skön skogspromenad. Långfrulle, hem till finaste syster Yster för att ta bort en tagg i tån på Gabriel, hembesök av bästefrissan och tillika svärmor som gjorde Gabriel snygg och sedan lämna TB till lagfest. Lite strykning är utförd, några maskiner tvätt fixade, lördagsmiddagen intagen. Nu slappar vi framför brasan och inväntar en sen hämtning gissar jag. Idag har rektorskan intagit rollen chaufför. Hehehehe….Sovmorgon imorgon med är ett hett tips.

Kram Mia

8 thoughts on “Lite nya personligheter piggar alltid upp

 1. Härlig inställning, och varför bor jag inte närmare dig?
  Herre jisses jag tror att min vardag skulle vara så mycket roligare då, inte bara det.. Tror att ett liv med dig som nära vän skulle ge trygghet, omtanke och kärlek..
  Kram fina fina du

  • Åh Ewa, nu blir jag alldeles tårögd. ja, vi hade definitivt gillat att hänga ihop. Hjälpt varandra och fnittrat glatt. Kram sötnos

 2. Underbart med sådant engagemang!!
  Sa du sovmorgon… jag har varit vaken i ungefär 1 timme nu… (vaknade ca 6:10). Många är så trötta efter att ha tappat en timme sömn på våren, jag är tröttare efter att ha fått tillbaka timmen på hösten. Kanske inte så konstigt 😉
  Kram J

  • Sov några timmar på morgonkvisten efter att ha haft uppsikt på en stycken sjöfull TB. Somnade fullt påklädd jämte honom i hans dubbelsäng. Lite trött söndag här emd andra ord. Kram Mia

 3. Härliga ”ungar” du har!! Att gå in i en roll är säkert ett bra tips om man är lite blyg också. Kan tänka mig att klassen satt fängslad när TB redovisade i alla fall 😀

  • Vad gullig du är vännen. Han var nöjd med sin insats i alla fall och någonstans tycker jag det är viktigast. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *