Kommentarsdiss, nyförvärv och att blicka framåt

Höstregnbuset har definitivt intagit vår vardag och jag såväl somnade igår som vaknade idag till rytmen av ett regn. Jag verkligen älskar det där. Krypa ner, kojja in mig bland duniga kuddar och bollstiga täcken och bara låta det meditativa ljudet av regn vagga mig till sömns.Underbart! Idag har vi minsann haft en lampan-tänd-hela-dagen-dag och även en mamma-tvättar-så-gärna-dag märkte jag vid hemgång. Somliga hade nämligen roat sig kungligt ute i regn och lerhög. Jag har funderat på en sak. Ganska länge faktiskt. Vänt och vridit och försökt tyda eventuella signaler. Att blogga är en sådan där grej som är mer ego än interaktiv för rektorskans del, vilket innebär att jag alltså när ett stort behov av att sortera mina egna tankar och känslor i skrift. Jag har ingen besöksräknare och jag vet sanningsenligt inte var mina läsare varken kommer ifrån eller hur många de är kopplat till olika dagar och texter. Mitt huvudsyfte är aldrig att skriva till mottagare, MEN precis som väldigt många andra tycker jag det är enormt roligt att få feedback. Det kan inte hjälpas. De bloggar jag själv läser försöker jag alltid skicka med ett litet livstecken till. Ofta. Och när det tittar in nya läsare hos mig brukar jag kika in hos dem och lämna ett avtryck. Jag tycker det tillhör lite av god ton faktiskt…..Dessutom brukar jag alltid svara på de kommentarer som skrivs hos mig. Respons är viktigt! Tyvärr har det tunnats ut kraftigt i mitt eget kommentarsfält och visst får det en att fundera över om man plötsligt skriver så triviala saker eller är så långrandig att läsarna flyr fältet. Och någonstans funderar jag på om jag också skulle sluta kommentera – det kanske finns de som tycker att mina kommentarer är superdryga att läsa. Vem vet? Men dissad, det känner jag mig ibland – alldeles särskilt när man ser kommentarer hos andra. Hrm…..childish? Kanske det, men kommentarer gör i alla fall mig väldigt glad.

005

Javisstja, igår lovade jag visst att visa mina nyförvärv. Härmapa som jag är så såg jag ett par fantastiska boots på bästisMaria och var sedan tvungen att köpa likadana. Men jag frågade om lov först och hon sa jag. Kärlek vid första ögonkastet, absolut! Hoppade i dem och sedan var det kört. Klart de fick följa med hem. Och stod sedan till förevisning här hemma igårkväll samt satt på mina fossingar idag onsdag. Lovely! Sådär dyra skatter har jag aldrig förr handlat, men makens boots från England förra året toppat mitt inköp med att vara dubbelt så dyra så……. (allt är en tävling Malin Nyberg, eller hur var det?)

Imported from Pixbox

Så här långt in på hösten brukar vi alltid har en semester planerad. Under många år for vi iväg på våren (gammalt foto från en av våra resor tillsammans med familjen Nilsson), men sedan två somrar tillbaka blir det Florida just på sommaren. I år har vi inväntat TBs collegeresa, hans beslut kring framtiden och så lite annat smått och gott. Det har kliat lite i fingrarna på oss, men sedan några dagar tillbaka är vi igång. TB har bestämt sig för att hänga med på semester även nästa år och eftersom han inte kommer att välja college i USA till nästa läsår, blir sommaruppehållet från fotbollen en perfekt tid för oss. Inte lika länge som föregående år (styva 5 veckor) och det var vi faktiskt överrens om sedan innan. Vi vill ha lite mer sommarSverige helt enkelt. Men att det lutar åt  Florida i juli är väl knappast någon högoddsare i alla fall. Vi älskar landet, människorna, livsstilen. Vi älskar vädret, beachen, shopping och golfen. Vi älskar standarden man får för de pengar man betalar. Tja, jag behöver inte övertyga er mer va? Nu letar vi hus via olika portaler, har satt flygbiljetter på bevakning och tittar på bilder från tidigare år. Och jag vet, trots Ebolalarm. Högst chockerande, eller hur?

Kram Mia

14 thoughts on “Kommentarsdiss, nyförvärv och att blicka framåt

 1. Din blogg är underbar Mia! Jag tror att kommentarer har minskat generellt. För alla. Idag finns ett sånt stort flöde av bloggar. Sen har vi ju Instagram dit jag tror mycket av Micro-kommunikationen har flyttat. Själv är jag URdålig på att kommentera. Men blir nog bättre när livet återgår till det ganska normala igen.
  Kram

 2. Håller med dig om kommentarer! Inte för att det är därför man bloggar, men respons är roligt att få! Flera jag läser OCH kommenterar hos dagligen, ger ALDRIG en kommentar hos mig. Läser mest troligt inte heller då. Däremot svarar de alltid på mina kommentarer i deras blogg. Det är lite tudelat det där, skriver man så tråkigt? Samtidigt skriver jag mest för min egen skull…

 3. Vill med gärna ha kommentarer, det är ju liksom själva feedbacken.
  Men däremot hinner jag inte kommentera hos alla bloggar jag läser varje dag.
  Jag har märkt att ju mer personlig jag är, ju mer kommentarer får jag.. O kanske är det så att vi alla vill veta mer. För mig känns det just nu som en väldigt bra feedback och jag får tips och pepp från många som gått igenom/går igenom samma sak. Är ju långt ifrån ensam…
  Jag är jätteglad för de fina kommentarer som du lämnar hos mig.
  Suss gott!
  Kram Anna

 4. Såklart vill man (jag) ha kommentarer!! Det är ju en stor del av bloggandet, det blir ju en kontakt mellan skrivare – läsare. Det är ju kommenterandet hos varandra som gör att man känner att man har några cybervänner också, eller hur!!
  Jag tänker fortsätta kommentera här och vill jättegärna ha dina kommentarer hos mig, så-det-så <3
  Kramar J

 5. Hej vännen, visst är det så att ett hej/reflektion på bloggen är väldigt givande att få och även att ge.
  Jag har varit urdålig på att svara på kommentarerna på min blogg efter att det strulade ett tag med funktionen men har strävat efter att kommentera inne på bloggar för att återkoppla till kommunikationen.
  Dina kommentarer är alltid guld värda och tänk att det är över tre år som vi kikat in hos varandra och följts åt i livets berg och dalbana.
  Fick mig en liten tankeställare efter ditt inlägg och det är det jag gillar med att följa dig och andra som tittar in här och hos mig, man får upp ögonen på hur man själv agerar och så utvecklas man och tar ett steg framåt. Så givande.
  Kram kram finaste Mia.

  • Vad gulligt sagt av dig. Jag gillar både att ha dig som följare med dina kloka kommentarer samt att följa din blogg förstås. Kram Mia

 6. Har aldrig kommenterar tidigare men läser gärna din blogg. Är själv lärare och tycker mycket om när du skriver om skolans värld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *