Det bästa med mörkret…..

…..är definitivt vetskapen om att ljuset bara tar sin vila där. Och det bästa med hösten, regnet och mörkret är helt klart att rektorskan tar sin vila där och då. Efter en lång och tärande vår kom ljuset, solen, sommaren och den höll i sig länge. Så där underbart skönt, oväntat länge att höstterminen i skolans värld drog igång och vi fortsatte leva sommarliv. Härliga temperaturer, solsken och havsbad in i september. Barfotaspring i gräset, tunna tröjor och korta brallor. Sensommarhelger som bäddat in härliga minnen för den årstid som komma skall. Sakta men säkert, nästintill lite obemärkt har hösten dragit in över oss. Några grader hit och dit, naturens alla färgskiftningar och nu…..heldagsregn och lampan-tänd-hela-dagen-läge. Idag stod det ställt utom allt tvivel, hösten är här med besked. Och vet ni vad? Jag tror minsann jag gillar det…..

Imported from Pixbox

Och lika pigg och alert som rektorskan är i solsken och värme, lika tillbakadraget mosig kan hon bli i regn och kyla. Egentligen är jag inte direkt imponerad av årstidernas skiftningar, men jag inser att jag verkligen behöver hösten för att boota om mig själv. Nu passas det på väldigt lite, om inte passa på att softa i soffan räknas dit för det gör jag. Jag tar alla tillfällen i akt att mysa vid brasan, i soffan, med en bok i sänghalmen. Nerkrupen i ett hett bad, i läsfåtöljen, i Gabriels Fatboy. Temposänkningen är markant och hela vår tillvaro går in i någonslags sparlågefas. Så välbehövligt härligt! Och plötsligt kommer jag på mig själv med att andas djupa andetag, att jag hinna tänka färdigt, att jag inte ständigt är på väg någonstans. Dessutom gillar jag verkligen hur vårt hus ter sig i ett annat ljus (eller brist på…..). Bara en sådan sak som att punktbelysning verkligen kommer  till  sin rätt – ljus och mörker som en härlig kombo.

001

Gårkvällens kompisbesök blev en härlig historia. Underbar catch up, massa gott att äta och dricka samt avkoppling. Inget härjande under tiden gästerna var här och när natten nästan övergick imorgon så kröp vi  bara till kojs. Sov som en stock till regnets takdropp. Idag har vi haft en slapp och lat söndag. Lite disk och köksfix, mys i soffan samt hem till finaste syster Yster för att låna internetuppkoppling för mor och fars månatliga ekenomi. På eftermiddagen kom härligaste familjen Olofsson på besök och Nemo och GB hade så skoj.Nu har vi njutit av köpepizza och isvatten dagen till ära. Rektorskan missade ett kvällsmöte pga missuppfattade tid, varför det blir forsatt soffmys.

Kram Mia

 

 

 

2 thoughts on “Det bästa med mörkret…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *