Att gå bärsärk en fredag

Oj oj oj vilken mörk morgon vi vaknade till här i Happyvardag. Lite kallt att tassa ur sängen dessutom, vilket medförde att jag väldigt gärna ville ligga kvar en stund. Make och TB for till jobb/skola och Gabriel fick sova en stund extra. Själv plockade jag lite och förberedde för lilla shoppingturen till Citygross. Det är inte så ofta jag kör dit eftersom det ligger en bit från jobbet och jag har såväl Maxi som Coop och Willys på vägen hem så…När ni Maxi har dissat flera av de varor jag så väldigt gärna vill ha i mitt sortiment måste man ju se om sitt hus och på Citygross hittade jag både Uncle Bens Spicy Chili, Salame Spianata över disk och så förstås min älskade Creme de Brie.  Lycklig rektorska efter shoppingen med andra ord…..

002

Och det behövdes minsann lite påfyllnad här hemma. Att bara rulla tummarna funkar inte fint för rektorskan under sin ”lediga” vabbtid, så alla skåp, lådor, kyl, frys och skafferi har fått sig en rejäl genomgång. Jag vet inte hur det är hos er, men jag förundras varje gång över hur vissa saker kan ha hittat in hos mig. Alltså, en påssås med utgångsdatum 2013. Eller glöggmix (nötter/russin) med utgångsdatum december-12. Och mycket mer…..Jag rensar väl oftare än så? Nåväl, det blev väldigt luftigt om man säger så, trots att det mitt under pågående projekt mest såg ut som om någon gått bärsärk i mitt hus.

003

Hela familjen är samlad på hemmaplan och jag har till och med hunnit jobba en stund efter lunch. Underbart att lämna av en del fixat under veckan samt förbereda för nästa. Kyl, frys och skafferi är åter uppfyllt med diverse godsaker, veden är inburen och helgen ligger här så mysig framför oss. Imorgon kommer härliga vänner till oss på middag och på söndag kommer en kompis till Gabriel på lekdate. Just i detta nu preppas det för kvällens högrevsburgare till papi och TB samt en Teriyakitonfiskdito till mami. Gabriel ska vi se vad vi kan locka med. Till detta njuter vi lite fräscha grönsaker, hemfrittade pommes och härlig dipp. Kanske kommer jag att slå till på en promenad innan mörkret sänker sig här. Det där med motionen har varit ett kapitel för sig och jag är galet otränad. Måste ta tag i det där…..

Happy Friday vänner! Kram Mia

 

6 thoughts on “Att gå bärsärk en fredag

 1. Motion, ja det var länge sen…
  Gamla grejor, ja, jag fattar inte heller. Kan det vara så att man tycker det är bara lite över tiden, så man tror man ska använda det snarast?

  • Ja, gud vet vad man tror raring men väldigt länge verkar en del saker bli kvar i alla fall. Och varje gång lovar jag mig att rensa oftare. Vi får väl se…..Kram Mia

 2. Oj, oj, jo vad du har fått gjort. Jag har en del skåp att gå igenom i köket med, men kyl, frys o skafferi gjorde jag för några veckor sedan, sköööönt:) Jag älskar nämligen ordning;)
  Men så brukar jag gå igenom skåpen och se vad jag vill göra mig av med, saker som bara står och inte används.
  Å massa godsaker, himmel så gott det ser ut!
  Äntligen är jag hungrig och sugen på att äta 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  • Vad härligt att du återfått lite matlust vännen och om jag kunde läska lite så blir jag bara glad. Hoppas ni har en skön helg…Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *