Att hitta tiden

Hej hallå från infektionshärden Happyvardag!

Idag skriver vi tisdag och det poppar fortfarande upp nya små koppor lite här och var. Idag vaknade Gabriel upp med tre stycken nya i ena ögonvrån och det tillsammans med några nya i halsen verkar vara allt annat än tillfredsställande om man säger så. Ändå är han så tålig. Han säger hela tiden att han hade tur som slapp det på sommaren eller precis vid en semesterresa. Och nästintill inget gnäll alls. Det knepigaste är som vanligt det där med mat och dryck. Även om han inte har alls den läggningen till matvägran som hans storebror hade under sin uppväxt, så har han ju inte direkt så mycket att ta av. Gabriel är 136cm lång  och vägde innan detta slog till 23 kg. Och det är inte mycket vi får i honom nu – en drickyoggi, lite bubbelvatten och så några pommes idag. Straxt ska jag göra en hemgjord ischokladmilkshake och se om jag kan fresta honom lite.

008

Glad är han i alla fall sjuklingen. Idag fick han låna en fantastisk fatboy (stor sittsäck) av sin favvomoster Nettan. Lite trix i hans rum och vips blev det en utmärkt spelplats. Han är verkligen mer än nöjd. Själv har jag hunnit en sväng till jobbet idag då världens absolut bästa son och storebror tog hand om Gabriel under sin 5h långa håltimme. Att komma in till jobbet och fixa lite catch up är fantastiskt och dessutom han jag handla lite på hemväg. No stress liksom. Det är en underbar mängd tid som bara uppenbarar sig då man inte ska hinna jobba. Allt hemmafix kan ske i ett mycket makligt tempo och det blir dessutom tid över. Vilken ynnerst! Och plötsligt har man utrymme till det där lilla extra vid matlagning och annat, som exempelvis rensa ut frysen. Till middag idag provades något nytt och det blev supergott.

006 007

Idag blev det stekta provencalgrönsaker med parmesanpanerade kycklingsfileér och en sval dijondipp. Till detta en bit nybakad baguette med lite Creme de Brie, vår favvoost. Tack älskade syster för att du hitta en burk till oss. Märkbart svårt det är för vissa affärer att ta hem en del grejer. Jag älskar att ah tid och stå och trixa lite extra i köket. Saknades bara ett glas vin till kocken, men är det vardag så är det och då dricker rektorskan isvatten till maten. Nu ska vi kolla U21-laget som spelar mot laget som har fjäderfä med kuckelikuhatt på kläderna istället för flagga, som Gabriel säger. Heja Carlgren, heja Milošević och heja Sverige……

Kram Mia

4 thoughts on “Att hitta tiden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *